Ny generös bidragsform från Naturvårdsverket för BRF:er, fastighetsägare, företag och kommuner som ska installera Elbilsladdare.
Hem ENERGI Ny generös bidragsform 2023 från Naturvårdsverket för BRF:er, fastighetsägare, företag och kommuner som ska installera Elbilsladdare.

Ny generös bidragsform 2023 från Naturvårdsverket för BRF:er, fastighetsägare, företag och kommuner som ska installera Elbilsladdare.

Publicerat av: Redaktionen

Naturvårdsverket öppnar upp 2023 med ytterligare generösa bidrag för installation av laddstationer.

”Ladda bilen” som bidragsformen kort och gott heter, är en utomordentligt bra möjlighet för alla Bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och kommuner som ska installera någon form av laddstation för elbilar och hybrider.

”Ladda bilen” kan ge bidrag för kostnader som arbete, material, grävning, installation och liknande, bidraget täcker upp till 50 procent av kostnaderna.

Ansökningsprocessen är tills vidare helt öppen och inte knuten till någon speciell ansökningsperiod, handläggningstid är ca 2 månader vid digital ansökan och ca 4 månader via blankett.

Ny generös bidragsform från Naturvårdsverket för BRF:er, fastighetsägare, företag och kommuner som ska installera Elbilsladdare.Bidraget kan inte delas ut till privatpersoner eller till anläggningar med laddstationer avsedda för allmänheten.

En annan mycket bra möjlighet med ”Ladda bilen” är att oavsett om man ska installera laddstationer i närtid eller om man faktiskt redan har färdigställt installationen går det bra att söka bidrag från ”Ladda bilen”, vilket är ganska ovanligt vid den här typen av bidragsform. Dock får det ha gått max sex månader efter det att installationen slutförts.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>