Ny molntjänst hjälper organisationer som siktar på nettonollutsläpp
Hem MILJÖ Ny molntjänst hjälper organisationer som siktar på nettonollutsläpp

Ny molntjänst hjälper organisationer som siktar på nettonollutsläpp

Publicerat av: Redaktionen

Cloud for sustainability heter Microsofts nya molntjänst vilken är utformad för att hjälpa företag att mäta, få en förståelse för, och ta ansvar för sina koldioxidutsläpp.

Tjänsten hjälper också organisationer att sätta hållbarhetsmål och vidta mätbara åtgärder.

Världen står inför ett närmast akut behov av att minska sin koldioxidförbrukning och ledande klimatexperter är överens om att människor, företag, branscher och nationer måste agera snabbt för att minska koldioxidutsläppen. Att mäta en organisations totala miljöpåverkan är dock ett omfattande arbete. Microsofts nya molnerbjudande Cloud for Sustainability är utformat för att hjälpa företag att ta kontroll över sina miljöinitiativ genom att erbjuda dem en uppsättning omfattande, integrerade och automatiserade insikter som gör det möjligt att snabba upp varje steg i hållbarhetsresan.

Ny molntjänst hjälper organisationer som siktar på nettonollutsläppTjänsten kan identifiera och ansluta till datakällor i realtid, snabba upp dataintegration och rapportering, tillhandahålla korrekt koldioxidredovisning, mäta och jämföra prestanda mot uppställda mål samt ge intelligenta insikter som gör det möjligt för organisationer att vidta mer effektiva åtgärder.

Så kan organisationer använda Microsoft Cloud for Sustainability för att uppnå klimatmål:

  • IT-ansvariga kommer enkelt att kunna rapportera kring de IT-relaterade koldioxidutsläppsom användningen av molnet, enheter och program ger upphov till. De kommer att kunna koppla sina datakällor för utsläpp till en gemensam rapportvy vilken redovisar avdelningens miljöavtryck.
  • Företag kommer att kunna erbjuda sina kunder styrkort för hållbarhet som gör det möjligt att följa framstegen i arbetet mot att minska koldioxidutsläppen, inklusive utsläpp från ett företags egenägda utsläppskällor, utsläpp från inköpt energi samt övriga utsläpp.
  • Kunderna kommer att kunna få en överblick över specifika utsläppsområden och kunna se om de uppfyller utsläppsminskningsmålen. Om till exempel ett HVAC-system (värme, ventilation och luftkonditionering) inte uppfyller de föreskrivna målen för utsläppsminskning kan uppgiften tilldelas ”rätt del” av verksamheten för att genomföra nödvändiga förbättringar så att målet kan nås.

Alla branscher genomgår någon form av hållbar digital omvandling på någon nivå. Vi ser till exempel att kunderna inom finanssektorn utnyttjar data och AI för att bedöma sina framsteg avseende miljömässiga, sociala och styrningsmässiga aspekter (ESG) och utvärderar sin exponering för klimatrisker. Detaljhandelsföretag ser över hanteringen och optimeringen av sina distributionskedjor och utnyttjar möjligheten att spåra koldioxidavtrycket för produkter från jord till bord och allt däremellan för att minska sina utsläpp och leverera värderingsdrivna produkter till kunderna. Vi är glada att kunna bidra till våra kunders klimatarbete och erbjuda en tjänst som hjälper och förenklar för företag och organisationer som strävar efter att nå sina klimatmål, säger Daniel Akenine, nationell teknikchef på Microsoft Sverige

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>