Designern Jakob Trollbäck tilldelas A Sustainable Prize 2022
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Designern Jakob Trollbäck tilldelas A Sustainable Prize 2022

Designern Jakob Trollbäck tilldelas A Sustainable Prize 2022

Publicerat av: Redaktionen

Priset offentliggjordes den 15 september i samband med hållbarhets- och framtidskonferensen A Sustainable Tomorrow som följdes av cirka 10 000 personer på lokala hubbar runt om i hela landet.

A Sustainable Prize delas ut sedan 2017 till en person, företag eller organisation som varit framträdande inom det fokusområde som A Sustainable Tomorrow valt innevarande år.

I år är temat ”Halvvägs till 2030 – hur vi mäter, räknar och samarbetar för att nå i mål”. Vinnaren får en bronsskulptur skapad av Agneta Gynning.

I år går priset till designern Jakob Trollbäck, grundare av The New Division, med följande motivering:

Designern Jakob Trollbäck tilldelas A Sustainable Prize 2022

Jakob Trollbäck

Juryn har valt att uppmärksamma den person vars arbete utgör själva grunden för de Globala målen. Utan hans arbete hade världen inte haft en tydlig vägkarta för att ens påbörja resan för att nå i mål. Hans enastående insats, tillsammans med designkollegan Christina Rüegg Grässli, att ta metervis med skrivna FN-dokument och ge texten liv i form av 17 mål och 169 delmål har redan gått till historien. Jakob Trollbäck och The New Division visar på kraften i att göra det komplicerade enkelt så att alla kan förstå, enas om en gemensam agenda och driva den beteendeförändring som världen behöver för att bli mer hållbar.

Jakob Trollbäck är huvudarkitekten bakom språket och den visuella identiteten för FN:s 17 Globala mål som lanserades 2015. Han är även en av initiativtagarna till de inre globala målen (Inner Development Goals), ett ramverk för de individuella färdigheter som är viktiga för att vi tillsammans ska kunna uppnå Agenda 2030. 2017 startade Jakob The New Division vilket är en konsultbyrå som hjälper företag och organisationer att utveckla och aktivera sitt hållbarhetsarbete.

– Jag har brunnit för att skapa förståelse för komplexitet ända sen jag var en ung tech-nörd och ville att min familj och mina vänner skulle förstå vad jag höll på med. Idag har mitt intresse flyttat ut i världen, hur skapar man eleganta system med hjälp av smarta ekvationer? Det är det som Globala målen handlar om. Då behövs ett språk som alla förstår och jag är väldigt glad att vi fick vara med och skapa det, säger Jakob Trollbäck.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>