Tele2 rankat till Sveriges mest hållbara telekomoperatör av Gokind
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING Tele2 har rankat till Sveriges mest hållbara telekomoperatör av Gokind

Tele2 har rankat till Sveriges mest hållbara telekomoperatör av Gokind

Publicerat av: Redaktionen

Tele2 rankas till Sveriges mest hållbara telekomoperatör av Gokind.

Gokinds syfte är att hjälpa konsumenter att välja de mest hållbara företagen inom olika branscher, som exempelvis telekomoperatörer.

Tele2 rankat till Sveriges mest hållbara telekomoperatör av Gokind

Erik Wottrich

Granskningen baseras på mer än 20 olika hållbarhetskriterier som utmanar varje bransch att öka investeringarna i sitt hållbarhetsarbete.

Gokind är en app som ger varje konsument möjlighet att se hållbarbetsrankingar för alla de företag man handlar från inom telekom, men även inom andra områden som exempelvis kläder, mat och el. Tele2 rankas idag och även under hela 2021 som det ledande företaget när det gäller hållbarhet jämfört med övriga stora telekomoperatörer i Sverige.

– Med vår ambition att vara marknadsledande inom hållbarhet är det fantastiskt kul att få den här typen av erkännande av en oberoende tredje-part. Gokinds idé om att göra det enkelt för konsumenter att välja hållbara företag är en viktig pusselbit i omställningen mot ett mer hållbart samhälle. Jag är väldigt stolt över att få denna bekräftelse på att det arbete som hela Tele2 lägger på hållbarhet och mångfald är i linje med våra kunders förväntningar, säger Erik Wottrich, hållbarhetschef på Tele2.

– Vi jämför varje företag mot deras konkurrenter. Vi exponerar varje industri och varje företags arbete. Inom telekom har Tele2 legat i topp sedan vi började undersöka den här branschen. Vi hoppas att det här kommer hjälpa och uppmuntra konsumenter att välja rätt teleoperatör, men vi vill naturligtvis också att de andra aktörerna ska bli bättre och utmana Tele2, säger Gustaf Anselmsson, VD på Gokind.

Topp 10 mest hållbara operatörer enligt Gokinds rankning*:
 1. Tele2
 2. Comviq
 3. Telia
 4. Vimla
 5. Telenor
 6. Halebop
 7. Fello
 8. Hallon
 9. Tre
 10. Chilimobil

*31/3 2022

Kategorier där Tele2 får höga poäng är:
 • Jämställd  styrelse – Mindre än 10% skillnad mellan könen i styrelsen
 • Certifierade mål – Utsläppsmålen har blivit certifierade enligt ”Science Based Targets” och är satta i linje med Parisavtalet.
 • Cirkulär elförsörjning – Elen som används i verksamheten kommer bara från förnybara källor.
 • Minskning av utsläpp – Minskning av utsläpp med minst 10% sedan föregående år
 • Full redovisning av utsläpp – Uppfyller Scope 1-3 enligt GHG Protocol Corporate Standard
 • Kollektivavtal med fackförbund – Rättvisa arbetsförhållanden genom avtal och samarbeten med fackföreningar

Metodologin som används i rankningen omfattar mer än 20 objektiva kriterier som benämns “Badges”.  Dessa kriterier sätts för att utmana varje bransch att accelerera sitt hållbarhets- och mångfaldsarbete. Gokind jämför varje företag mot deras konkurrenter i sin industri. De bästa företagen i industrin klassas som gröna medan de med lägst poäng markeras som röda. En badge omfattar viktiga bedrifter som ett företag antingen har uppnått eller inte uppnått i sitt hållbarhets- och mångfaldsarbete.

Alla kriterier redovisas helt öppet och omprövas löpande vilket resulterar i en hållbarhetsranking som ständigt utmanar varje bransch och som skapar en direkt påtryckning för varje företag att öka och påskynda sina ansträngningar inom hållbarhet och mångfald.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>