NSK med huvudkontor i Japan är på prestigefylld "Climate Change Leader"-lista
Hem MILJÖ NSK med huvudkontor i Japan är på prestigefylld ”Climate Change Leader”-lista

NSK med huvudkontor i Japan är på prestigefylld ”Climate Change Leader”-lista

Publicerat av: Redaktionen

Som en del av undersökningen ”Asia-Pacific Climate Change Leaders”, genomförd gemensamt av Financial Times och Statista, är NSK, med huvudkontor i Japan, stolta över att vara utvalda bland de 275 bästa företagen som kan visa enastående miljöprestationer runt om i världen.

 För att få en plats på den prestigefyllda rankinglistan var företagen tvungna att uppvisa betydande framsteg i att minska sin utsläppsintensitet av växthusgaser enligt Scope 1 och Scope 2 under perioden 2016 till 2021.

Notera att utsläppsintensiteten avser mängden utsläpp av växthusgaser per nettoomsättning.

NSK fick sitt erkännande för att ha minskat sin utsläppsintensitet genom olika initiativ under översynsperioden. Nyckeln till företagets framgång när det gäller koldioxidminskning är främjandet av ESG-styrning (environmental, social and governance) inom hela NSK-gruppen.

Mer specifikt arbetar företaget med miljövård som en del av ett antal omfattande miljöåtgärder inom NSK:s ”Create and utilise”-strategi.

”Utilise” avser användningen av NSK-produkter av kunder och slutanvändare, vilket resulterar i minskade utsläpp. Kvalitet och effektivitet hos NSK:s produkter, som exempelvis lager, kulskruvar och linjära styrningar, bidrar direkt till att minska energiförlusten i maskiner och utrustning. ’Utilise’ inkluderar även kundsupportstrategier som t.ex tillståndsövervakning och rekonditionering, vilket hjälper till att förbättra produktens tillförlitlighet och bevara resurser. Ett bra exempel är omarbetning av lagerytor för återanvändning.

‘Create’ handlar om att tillverka NSK-produkterna i koldioxidneutrala fabriker. NSK påskyndar minskningen av CO2-utsläpp genom att införa högeffektiv produktionsutrustning på många av företagets fabriker runt om i världen. Bland annat kan nämnas energieffektiv luftkonditionering och belysning, installation av solpaneler och byte till el från förnybara energikällor. Detta tillvägagångssätt gäller även för företagets försörjningskedja.

Exempelvis i Europa används 30 % ”grönt” stål producerat vid koldioxidneutrala anläggningar i NSK:s lagertillverkning, samtdigt som företaget också har mer än 95 % leverantörsregistrering till NSK:s Green Procurement Standard. Dessutom omfattar ”Create” även FoU-strategier, bland exemplen kan nämnas NSK:s engagemang för avancerad tribologiteknik som ger högre energibesparingar.

NSK med huvudkontor i Japan är på prestigefylld "Climate Change Leader"-listaFramöver kommer NSK att fortsätta att bidra till ett hållbart samhälle genom att utnyttja tekniska möjligheter som hjälper till att bevara den globala miljön. Detta etos kommer att hjälpa företaget att uppnå en minskning med 50 % i Scope 1 och 2 till FY2026 (i jämförelse med nivåerna för FY2017), och Scope 1 och 2 koldioxidneutralitet senast FY2035.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>