Nytt logistikbolag bildat för mer hållbara betongtransporter
Hem TRANSPORT Nytt logistikbolag bildat för mer hållbara betongtransporter

Nytt logistikbolag bildat för mer hållbara betongtransporter

Publicerat av: Redaktionen

För att skapa en mer hållbar transport- och pumpverksamhet har Heidelberg Materials Betong Sverige AB (tidigare Betongindustri) beslutat att ingå i ett partnerskap med Svedin Holding AB och bildar ett gemensamt bolag – Construction Logistics Sweden AB.

Partnerskapet trädde i kraft 25 september.

Samtidigt ingår Heidelberg Materials Betong Sverige och Svedin Holding ett långsiktigt transportavtal för att hantera hela Heidelberg Materials Betong Sveriges behov av betongtransporter och pumptjänster inom det gemensamma bolaget.

– Fördelarna är många, säger Per Berglund, vd för Heidelberg Materials Betong Sverige och ger några exempel: Viktigast av allt är att vi kan gå över till en modernare och på sikt elektrifierad fordons– och pumpflotta för att på så sätt klimatanpassa transporterna. Det blir även ett bättre resursutnyttjande av fordonsflottan och vi kommer samtidigt kunna förbättra och effektivisera logistikverksamheten vilket ger oss en konkurrensfördel.

Kundkontakten och arbetet med logistikplanering, samt den pågående digitaliseringen av transportoptimeringen, kommer även i fortsättningen att skötas av Heidelberg Materials, under ledning av Patrick Sved, logistikchef på Heidelberg Materials Betong Sverige, som också ansvarat för arbetet med att sätta upp det nya företaget och samarbetet med Svedin Holding.

Den fortsatta effektiviseringen av logistikverksamheten kommer ske i nära samarbete med Svedin Holding AB i det gemensamma bolaget.

– Vi är tacksamma för förtroendet som vi fått oss och ser verkligen fram emot samarbetet. Nu börjar arbetet med att tillsammans utveckla verksamheten och fordonsflottan för att möta framtidens miljökrav, säger Martin Svedin vd Svedin Holding AB.

Nytt logistikbolag bildat för mer hållbara betongtransporterSvedin Holding AB kommer att äga 51 % och Heidelberg Materials Betong Sverige 49 % i Construction Logistics Sweden AB, med betydande inflytande som minoritetsägare. Utöver de medarbetare som arbetat inom Heidelberg Materials Betongs transportverksamhet överlåts även bilar och andra tillhörande tillgångar. Bolaget kommer även att ha andra transportkunder.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>