OKQ8 SunDay och Kneippbyn Resort i ett strålande nytt samarbete
Hem ENERGI OKQ8 SunDay och Kneippbyn Resort i ett strålande nytt samarbete

OKQ8 SunDay och Kneippbyn Resort i ett strålande nytt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

OKQ8:s affärsområde Sunday har inlett ett samarbete med Kneippbyn, en sommarresort på Gotland belägen strax utanför Visby.

Samarbetet innebär installation, driftsättning och underhåll av 20 laddstolpar avsedda för gäster med elbil.

Utöver det har OKQ8 SunDay installerat solceller på alla större tak inom resorten.

-Vi är stolta över samarbetet med Kneippbyn och möjlighet att bidra till deras omställning samt minska deras elkostnader genom att installera solenergi, säger Andreas Säfström, Försäljningschef på SundDay.

Samarbetet har lett till betydande energibesparingar för Kneippbyn, som för närvarande förbrukar cirka en miljon kilowatt om året. Med den nya solcellsanläggningen kan 20 procent av energiförbrukningen ersättas av solenergi.

-Att ställa om till förnybar energi är en viktig infrastrukturell satsning för att vi ska kunna möta våra kunders behov. Vi vill även ur hållbarhetssynpunkt vara med och bidra. Det är viktigt att börja någonstans, säger Bobbo Werkelin, VD på Kneippbyn Resort.

OKQ8 SunDay och Kneippbyn Resort i ett strålande nytt samarbeteGenom SunDay erbjuder OKQ8 anpassningsbara solenergilösningar för fastigheter med stora takytor. Projektering sker i enlighet med gällande regler och lagar, där SunDays egna installatörer, eller underleverantörer utför installationen. Kneippbyn Resort är ett bra exempel på ett företag som utnyttjar de ytor som man har till förfogande för att maximera produktionen av solel och på så vis minska sitt klimatavtryck.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>