Polarium och Northvolt inleder partnerskap för en mer hållbar telekomindustri
Hem ENERGI Polarium och Northvolt inleder partnerskap för en mer hållbar telekomindustri

Polarium och Northvolt inleder partnerskap för en mer hållbar telekomindustri

Publicerat av: Redaktionen

Polarium och Northvolt har inlett ett långsiktigt partnerskap där Northvolt kommer att förse Polarium med litium-jonbatterieceller.

I och med detta är Polarium första företag i världen att erbjuda energilagring för telenät, byggda på Northvolts gröna battericeller.

Telekombranschens reservkraft har länge varit en kostsam och utmanande fråga. Konventionella blybatterier behöver bytas ut ofta, och diesel är både kostsamt och miljömässigt ohållbart. Sedan 2015 har Polarium möjliggjort för den globala telekomindustrin att byta från dieselgeneratorer och blybatterier till långsiktiga, hållbara batterier utvecklade på litium-jonteknologi som lösning för reservkraft.
Idag meddelar Polarium sitt nästa steg, ett nytt produktsortiment vid namn ”Green”, som består av ännu grönare energilagringslösningar, vilket möjliggjorts av ett långsiktigt samarbete med den svenska battericellsutvecklaren och -tillverkaren Northvolt.

Polarium och Northvolt inleder partnerskap för en mer hållbar telekomindustri

Emad Zand och Stefan Jansson

”Vi vill skapa världens bästa energilagringslösningar och i det ingår att kontinuerligt arbeta med att minska våra produkters milöpåverkan. Därför är vi mycket glada över att Northvolt kan förse oss med battericeller från deras fossilfria produktionsanläggning, Northvolt Ett”, säger Stefan Jansson VD och grundare av Polarium.

”Genom vårt strategiska partnerskap kan vi förse den globala telekomindustrin med vad som troligen är den grönaste energilagringslösningen på marknaden”, tillägger Stefan Jansson.

Det nya produktsortimentet ”Green” bygger på Northvolts litium-jonbatterieceller. Med storskalig cellproduktion som startar 2021 vid Northvolt Ett gigafactory i Skellefteå är Northvolts ambition att tillverka världens grönaste batterier genom minimalt koldioxidavtryck och de högsta återvinningsstandarderna. Northvolts celltillverkning drivs av 100 procent förnybar energi och omfattar principerna och praxis för en cirkulär ekonomi.

”För Northvolt och Polarium är framtiden förnybar. Vi är stolta över att förse Polarium med litium-jonbatterieceller som tillverkas med 100 procent ren energi och att därigenom stötta Polarium i att driva förändring i den globala telekomindustrin, mot smartare och mer hållbara elförsörjningslösningar”, säger Emad Zand, VD, Northvolt Systems.

Green-serien består av några av Polariums mest populära energilagringsprodukter, nu byggda med Northvolts batterieceller. Till en början kommer Polariums Green-produkter att finnas exklusivt tillgängliga för telekomsegmentet, men över tid kommer de att göras tillgängliga även kommersiella och industriella fastigheter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>