Metsä Board investerar för at möta ökad efterfrågan på hållbart producerade förpackningsmaterial
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Metsä Board investerar i en mer hållbar produktion med ökad produktionseffektivitet och miljöprestanda

Metsä Board investerar i en mer hållbar produktion med ökad produktionseffektivitet och miljöprestanda

Publicerat av: Redaktionen

AFRY har fått förtroendet som ingenjörspartner när Metsä Board i Husum  investerar för att öka produktionen av falskartong.

Detta för att möta den växande efterfrågan på hållbart producerade förpackningsmaterial.

Investeringen beräknas leda till en ökad produktionskapacitet på cirka 200 000 ton.

Konsumenternas miljömedvetenhet har ökat efterfrågan på träfiberbaserade produkter och förpackningar, som exempelvis hopfällbar kartong, ett område där Metsä Board är en ledande aktör i Europa. För att möta den växande efterfrågan investerar Metsä Board nu mot en mer hållbar produktion med ökad produktionseffektivitet och miljöprestanda. Metsä Boards totala investeringsvärde är cirka 210 miljoner euro.

Metsä Board investerar för at möta ökad efterfrågan på hållbart producerade förpackningsmaterialVi ser värdet i att få dra nytta av AFRYs breda kompetens och erfarenhet i den här typen av projekt, likväl att de kan bidra med globala såväl som sin lokala kapacitet. Med AFRYs långa processkunskap och deras fokus på hållbarhet ser vi goda förutsättningar för ett bra samarbete, säger Håkan Jonsson, Projektledare på Metsä Board.

Ombyggnationen innebär en ökad kapacitet på 400 000 ton till 600 000 ton och beräknas ha full produktionskapacitet i slutet på 2025. Metsä Board har tilldelat AFRY uppdraget som ingenjörspartner när de expanderar sin verksamhet i Husum. Uppdraget innefattar ansvar för detaljprojektering vilket inkluderar process,  el, instrument, automation, rör, mek  och  HVAC samt projektplaneringstjänster.

Vi är förstås stolta och glada över förtroendet att få vara en del i de stora satsningar som pågår inom Metsä Board. Metsä Board är måna om behålla sin position på marknaden – nu och i framtiden. De förstår kraften i att ställa om mot ett hållbart samhälle – då är det extra glädjande att vi får bidra med vår expertis inom detta, säger Lisa Vedin, Head of Process Industries i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>