Norconsult integrerar AMA-koder i BIM
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Norconsult integrerar AMA-koder i BIM

Norconsult integrerar AMA-koder i BIM

Publicerat av: Redaktionen

Tillsammans med Norconsult Informasjonssystemer AS, har Norconsult tagit fram ett digitalt verktyg som knyter samman byggnadsbeskrivning och modell.

Detta innebär att AMA-koder, mängder och geometrier i ett byggprojekt importeras i beskrivnings-verktyget och behöver inte längre föras in för hand.

Verktyget som Norconsult och Norconsult Informasjonssystemer har tagit fram heter ISY-beskrivelse och är nu redo att användas på bred front.

– Du kan även se modellen i beskrivningsverktyget samt vilka AMA-koder som är kopplade till ett element, säger Oscar Persson, BIM-strateg Energi.

Norconsult integrerar AMA-koder i BIMGenom att koppla ihop modell med ISY-beskrivelse får användaren även en bättre koll på mängder, och kan känna sig säker på att de senaste mängderna finns med i beskrivningen. Ändras volymen eller proportioner i modellen, uppdateras mängderna i beskrivningsverktyget.

– Modell och beskrivning utbyter hela tiden information med varandra, säger Oscar Persson.

AMA står för allmän material- och arbetsbeskrivning, och koderna beskriver krav på material och utförande för vanliga arbeten i byggproduktionen. Koderna sammanställs av Svensk Byggtjänst och åberopas ofta i förfrågningsunderlaget.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>