Azelio inleder samarbete med USA-baserade MMR Constructors för gemensamma energilagringsprojekt
Hem ENERGI Azelio inleder samarbete med USA-baserade MMR Constructors för gemensamma energilagringsprojekt

Azelio inleder samarbete med USA-baserade MMR Constructors för gemensamma energilagringsprojekt

Publicerat av: Redaktionen

Azelio och MMR Constructors (MMR) har tecknat en avsiktsförklaring med syftet att utveckla projekt som kombinerar Azelios energilagring, TES.POD, med solceller och förse kunder med förnybar energi dygnet runt.

Samarbetet syftar till en installerad kapacitet på 250 MWh av Azelios TES.POD till år 2027, med ett inledande projekt i mindre skala år 2022.

MMR är branschledande inom instrumentering och elektrisk konstruktion, underhåll och tekniska tjänster. Bolaget är baserat i USA och har en global verksamhet med genomförda projekt i 36 länder. Som en del i MMRs expansionsplan för Nordamerika inleds ett samarbete med Azelio som systemintegratör i energiprojekt med Azelios TES.POD i kombination med solceller.

Azelio inleder samarbete med USA-baserade MMR Constructors för gemensamma energilagringsprojektAzelios TES.POD lagrar förnybar energi som värme i återvunnen aluminium. Värmen omvandlas sedan till el via en Stirlingmotor och systemet kan, tillsammans med solceller, leverera el och värme styrbart dygnet runt, helt utan utsläpp.

”Vi är stolta över att inleda ett samarbete med en ledande industriell aktör som MMR. Vår TES.POD kan tillföra mycket värde i övergången till förnybart och med MMRs erfarenhet och breda kunskap ser vi fram emot att vidareutveckla vårt samarbete”, säger Jonas Eklind, VD för Azelio.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>