Procurator erhåller silvermedalj i EcoVadis Hållbarhetsrating.
Hem MILJÖ Procurator erhåller silvermedalj i EcoVadis Hållbarhetsrating

Procurator erhåller silvermedalj i EcoVadis Hållbarhetsrating

Publicerat av: Redaktionen

I tisdags fick Procurator en silvermedalj tilldelad i EcoVadis, en global plattform som bygger frågeställningar som hänför sig i globala hållbarhetsstandarder som ILO (International Labour Oranization), Global Compact Principles, GRI (Global Reporting Initiative) och ISO 26000.

Företag bedöms utifrån sin hållbarhetsprestation inom miljö, etik, hållbara inköp samt arbetsmiljö och Mänskliga Rättigheter.

Bedömningen sker genom ett omfattande frågeformulär där varje svar ska verifieras med bevis som exempelvis policys, protokoll, certifikat, statistik, avtal och interna processer/rutiner.

Procurator erhåller silvermedalj i EcoVadis Hållbarhetsrating.Av över 100.000 bolag från 175 olika länder registrerade i plattformen tillhör Procurator de 25% högst rankade och har därmed erhållit en silvermedaljen. Högst rankat av de fyra kategorierna blev miljöarbetet vilket kan hänföra sig till att vi sedan över 20 år tillbaka är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och har en gedigen dokumentation.

”Utmärkelsen är ett bevis på att vi är på rätt väg, däremot är vi inte nöjda och har givetvis ambitionen att nå ännu högre. Vi tar med oss feedback på styrkor och förbättringsområden som vi kan arbeta vidare med i vår hållbarhetsresa.”

– Jonas Larsson, Hållbarhetschef

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>