AFRY har projektlett två vindkraftsparker i Italien, med en av världens största och mest kraftfulla landbaserade vindturbiner
Hem ENERGI AFRY har projektlett två vindkraftsparker i Italien

AFRY har projektlett två vindkraftsparker i Italien

Publicerat av: Redaktionen

AFRY har bistått ENGIE med projektledning för byggandet av vindkraftsparkerna Rampingallo och Porto Torres, belägna på Sicilien respektive Sardinien.

De två vindkraftsprojekten kommer bidra till att minska koldioxidutsläppen på de två italienska öarna.

ENGIE är ett globalt energibolag med huvudkontor i Frankrike och en av världens främsta aktörer inom koldioxidsnål elproduktion. De har utvecklat två vindkraftsparker i Italien, vardera med en effekt på 30 MW. Båda projekten har fem toppmoderna turbiner med en nominell effekt på knappt 6 MW vardera, vilket gör dem till de största landbaserade turbinerna som någonsin byggts i Italien med en imponerande höjd på 118 meter.

AFRY har stöttat ENGIE tidigt i projekten och tillhandahållit projektledningstjänster under byggfasen. Som teknisk partner har AFRY särskilt fått i uppdrag att följa avtalet med leverantören av vindturbingeneratorerna och samarbeta med andra intressenter för att säkerställa att projekten genomförs i enlighet med internationella kvalitetsstandarder, samt enligt överenskommen tidsplan och budget.

Projekten Rampingallo och Porto Torres har nyligen gått in i den operativa fasen som förväntas pågå i minst 25 år. De två vindkraftsparkerna kommer att generera en produktion på 145 GWh årligen, samt ren energi till uppskattningsvis 55 000 hushåll varje år.

AFRY har projektlett två vindkraftsparker i Italien, med en av världens största och mest kraftfulla landbaserade vindturbiner”Vi är stolta över att ha varit ENGIEs partner i så viktiga projekt som utgör ett betydande steg i att accelerera energiomställningen i Italien. Vårt team av vindkraftsexperter har visat både expertis och engagemang, och spelat en avgörande roll i det sömlösa genomförandet av de två projekten. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med ENGIE och är övertygade om att vårt gemensamma arbete kommer att bana väg för ytterligare framsteg inom ren energi i landet och södra Europa”, kommenterar Alessio Giuffra, Managing Director, AFRY Italy.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>