Sparq tecknar ett nytt samarbete med svenska CheckWatt
Hem ENERGI Sparq tecknar nu ett nytt samarbete med svenska CheckWatt

Sparq tecknar nu ett nytt samarbete med svenska CheckWatt

Publicerat av: Redaktionen

För möjligheten att erbjuda moderna lösningar inom förnybar elproduktion har Sparq ingått ett samarbete med svenska företaget CheckWatt.

Tillsammans ska företagen hjälpa andra aktörer med att balansera elnätet genom att sälja överskottet från sin elproduktion.

”Vi ser en fortsatt stor efterfrågan på hållbara energilösningar.

Företagen runtom i Europa vill gärna investera i robusta system som innebär egen elförsörjning, som på sikt också bidrar till minskade kostnader för hela organisationen. Våra batterier gör det möjligt för människor att lagra egenproducerad energi för framtida bruk. Ett samarbete med CheckWatt är en utökad tjänst som både privatpersoner och företag kan dra stor nytta av när de investerar i en helhetslösning med bra avkastning”, säger Victor Olsson, försäljningschef för Sparq.

CheckWatt kommenterar samarbetet och betonar det gemensamma engagemanget för hållbarhet.

”Genom vår lokala förankring i Göteborg, en stad som både är prisad och erkänd som en av världens mest hållbara städer, förstår både Sparq och CheckWatt vikten av ansvarsfull energipraxis. Detta partnerskap förstärker våra gemensamma ansträngningar för att möjliggöra en övergång till 100% förnybar energi. Vi ser fram emot att tillsammans med Sparq leverera toppmoderna lösningar som bidrar till en grönare framtid”, säger Olle Mattsson, affärsutvecklare på CheckWatt.

Hur är responsen i övriga Europa?

Sparq tecknar ett nytt samarbete med svenska CheckWatt

”Förutom i Norden har våra batterilösningar fått ett varmt mottagande i Italien, Frankrike och Belgien. Folk blir nyfikna när vi berättar om våra svenska rötter och de flesta företag som vi kontaktar i andra länder vill gärna veta hur vi jobbar med hållbarhet i Sverige. Vi vill fortsätta hålla en hög standard i allt vi erbjuder till våra kunder och just därför var CheckWatt ett givet val – en välkänd aktör som jobbar långsiktigt och värdesätter hållbarhet”, säger Victor Olsson.

CheckWatt tillägger:

”Vårt partnerskap med Sparq överensstämmer med vår mission att underlätta övergången till 100% förnybar energi. Genom att kombinera Sparqs innovativa batterilösningar med CheckWatts expertis inom förnybar energiaggregering, strävar vi efter att göra betydande bidrag till ett mer hållbart och motståndskraftigt energilandskap”.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>