Välkommen till invigningen av Umeås första publika laddstation för tunga fordon
Hem ENERGI Välkommen till invigningen av Umeås första publika laddstation för tunga fordon

Välkommen till invigningen av Umeås första publika laddstation för tunga fordon

Publicerat av: Redaktionen

Torsdag 14 december klockan 10.30 invigs Umeås första publika laddstation för tunga fordon vid Godsvägen på Västerslätt.

Kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg är då på plats och inviger stationen.

Under invigningen testas stationen av ett antal tunga fordon, vilket ger bra bildmöjligheter.

Projektet, som är en regional elektrifieringspilot finansierat av Energimyndigheten, syftar till att påskynda elektrifieringen av godstransporter i Sverige. Laddstationen i Umeå är utrustad med två 350 kW-laddare med sammanlagt fyra laddpunkter. Laddar fler samtidigt vid samma laddare blir det 175kW per laddpunkt.

– Det här är en av flera insatser som tillsammans ska möjliggöra att vi når Umeå kommuns klimatmål, förklarar Lars Mikaelsson, Umeå Energi, som driver projektet tillsammans med BioFuel Region och INAB.

Välkommen till invigningen av Umeås första publika laddstation för tunga fordonRepresentanter för de samarbetande bolagen finns på plats under invigningen, som inte kräver någon föranmälan. Karta som visar var laddstationen ligger finns bifogad. Om du är osäker: sikta mot Martin & Servera.

Efter invigningen väntar lunch till självkostnadspris på Kummin klockan 11.15 och sedan erfarenhetsutbyte på Nolia med bland andra BioFuel Region, Lule Building Systems, SCA och Gods Transport Service. Media är välkommen att delta och till det programmet krävs föranmälan. För anmälan och mer information om det: klicka här

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>