Tele2 får pris för sitt klimatarbete
Hem MILJÖ Tele2 får nu pris för sitt klimatarbete

Tele2 får nu pris för sitt klimatarbete

Publicerat av: Redaktionen

Som ett av totalt 300 företag globalt, och som enda svenska telekomoperatör, har Tele2 tagit emot pris av den globala ideella miljöorganisationen Carbon Disclosure Project (CDP) vid en ceremoni i Paris, för transparens och goda resultat i klimatfrågor.

I CDP:s årliga klimatenkät är Tele2 ett av 300 företag och den enda svenska telekomoperatören som uppnått den högsta rankingen A-poäng för sitt klimatarbete.

Sedan 2019 har Tele2 gått från en ”C”-rankning till att 2022 tilldelas ett A.

–        Med vår ambition att vara ledande inom hållbarhet så är vi både stolta och glada över att få den här typen av internationella erkännanden för det ledarskap som vi visar genom vårt klimatarbete. Detta pris är ett fint avslut på ett år där Tele2 har tagit ett viktigt steg inom klimatområdet genom att vara det första svenska företaget, den första telekomoperatören i Norden och Baltikum och den andra telekomoperatören globalt som fått sitt nettonoll-mål godkänt av Science-based targets initiative. Vi lägger nu i en ytterligare växel för att nå vårt mål om nettonollutsläpp senast 2035, säger Erik Wottrich, hållbarhetschef på Tele2.

Tele2 får pris för sitt klimatarbeteCDP:s årliga miljö- och poängsättningsprocess är allmänt erkänd som standarden inom företags miljötransparens. En detaljerad och oberoende metod används av CDP för att bedöma alla företag som är med i rankningen och alla tilldelas ett poäng från A till D – baserat på exempelvis företagets information, transparens och deras medvetenhet och hantering av miljörisker samt hur ambitiösa och relevanta deras klimatmål är.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>