ÖrebroBostäder AB en av finalisterna till Årets Hållbarhetspris vid Tech Awards 2023
Hem MILJÖ ÖrebroBostäder AB är en av finalisterna till Årets Hållbarhetspris vid Tech Awards 2023

ÖrebroBostäder AB är en av finalisterna till Årets Hållbarhetspris vid Tech Awards 2023

Publicerat av: Redaktionen

ÖrebroBostäder AB är en av finalisterna till Årets Hållbarhetspris, Sustainability In Tech Award, som delas ut till en organisation eller företag som genom sitt agerande bidrar till en positiv hållbar utveckling.

ÖrebroBostäders chef för el och automation, Jonas Tannerstad, kommenterar nomineringen:

– Vi är väldigt glada och hedrade över att vårt arbete uppmärksammas.

Förhoppningsvis kan nomineringen bidra till att fler får upp ögonen för det här tankesättet och konceptet, så att det kan användas i mycket större skala och komma många fler till gagn. Det är en viktig del i den nödvändiga energiomställningen som måste ske i Sverige.

Motivering och prisutdelning

Motiveringen till finalistplatsen lyder:

”ÖrebroBostäder har med konkret hjälp av AI och datadrivna beslut sparat 52 procent i elförbrukning och 21,7 procent i värmeförbrukning jämfört med 2005. Med hjälp av AI styrs el- och värmeförbrukningen, med följden av en ökad komfort då innetemperaturen hålls på en jämnare nivå. I dagsläget har Örebrobostäder 100 uppkopplade fastigheter (omkring 10 000 lägenheter), vilket motsvarar drygt 45 procent av deras lägenhetsbestånd. Deras vision är att samtliga av deras fastigheter ska vara smarta.

ÖrebroBostäder AB en av finalisterna till Årets Hållbarhetspris vid Tech Awards 2023Med hjälp av AI minskar klimatutsläpp och energikostnaden samtidigt som hyresgästernas komfort ökar. Tack vare den kraftiga minskningen av el- och värmeförbrukning sparar Örebrobostäder lågt räknat cirka 86 miljoner kronor om året och kan därmed även hålla ner hyrorna. Fastighetsvärdet har under samma period ökat med 1,7 miljarder kronor.”

Bakom priset står Foundry (tidigare IDG) och TechSverige. Vinnaren presenteras under TechAwards 2023 som går av stapeln den 22 mars på Sergel Hub i Stockholm.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>