Världsvattendagen 2023
Hem MILJÖ Världsvattendagen för 2023

Världsvattendagen för 2023

Publicerat av: Redaktionen

Idag är det världsvattendagen!

På Mercatus har vi i 50 år arbetat efter visionen om en värld utan förorenat vatten.

Världsvattendagen 2023Därför är det en självklarhet att sprida informationen om det viktiga arbete som görs och som behöver fortsätta.

Texten nedan är hämtad från vattendag.org och förklarar vad Världsvattendagen är.

”Världsvattendagen sker varje år den 22 mars med målet att lyfta fram vattenfrågor i alla dess former. Det startades på initiativ av FNs generalförsamling år 1992 och har sedan dess varje år belyst olika vattenrelaterade teman.

Under årets tema ”Påskynda omställningen” (”Accelerating change”) kommer fokus ligga på att uppmana alla till att agera i största möjliga mån utifrån sin förmåga för att lösa vatten-och sanitetskrisen.

Årets tema uppmanar alla att inspireras av historien om kolibrin, som gör allt i sin makt för att stoppa katastrofen. Alla använder vi vatten, och alla påverkas vi av dess tillgång och kvalitet. Miljarder människor och otaliga skolor, företag, vårdcentraler, gårdar och fabriker har inte den säkra tillgången vatten och sanitet de behöver. Små förändringar i vardagen samt stora initiativ behövs från samhällets alla kanter om vi ska ha en chans att få behålla vårt rena vatten.”

Mercatus arbetar vi med att bidra till att industrin ska sänka sin vattenförbrukning samt att det vatten som används ska renas för att så småningom kunna återgå till grundvattnet. Utöver vårt varjedag-arbete är vi stolta över att ingå i ett RISE-finansierat forskningsprojekt, Vattensymbios.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>