Kafékedjan Waynes tar ett steg mot hållbarhet och inleder ett samarbete med maträddarappen Too Good To Go.
Genom att erbjuda konsumenter möjligheten att rädda överblivna bakverk och maträtter från Waynes kaféer vill man bidra till minskat matsvinn.
Genom Too Good To Go-appen kan gäster köpa överblivna matvaror från Waynes till ett reducerat pris och på så sätt bidra till en mer hållbar konsumtion.
Maten som säljs i appen är den mat som blir över och därmed riskerar att slängas i slutet av dagen.
”På Waynes strävar vi efter att minska vår miljöpåverkan och göra hållbara val. Genom samarbetet med Too Good To Go kan vi på ett enkelt sätt bidra till att minska matsvinnet och erbjuda våra gäster ett mer hållbart alternativ”, säger Jenny Bäcklin, Marknads- och försäljningschef på Waynes.
Too Good To Go är världens största marknadsplats för överskottsmat med över 100 miljoner registrerade användare i 19 länder. Via Too Good To Go-appen kan konsumenter köpa överbliven mat från lokala leverantörer och rädda mat som annars skulle ha gått till spillo, vilket minskar matsvinnet.
”Vi är otroligt glada över att få börja rädda mat tillsammans med Waynes som verkligen har präglat fikakulturen i Sverige sedan 90-talet. Med ett gemensamt mål att inspirera till mer hållbara val, där all mat hamnar i magen, kan vi tillsammans göra stor skillnad”, säger Sofia Edholm Sverigechef Too Good To Go
Samarbetet inleds på utvalda Waynes kaféer i oktober och fler kommer att ansluta sig under de kommande månaderna.
Waynes grundades av fyra vänner i Stockholm 1994 och är Sveriges första kafékedja. Waynes strävar efter att vara den lokala mötesplatsen där människor kan samlas för varma samtal och njuta av god mat och dryck, oavsett tid på dagen.