XPENG G9 får högsta hållbarhetsbetyg från Green NCAP
Hem TRANSPORT XPENG G9 får den högsta hållbarhetsbetyg från Green NCAP

XPENG G9 får den högsta hållbarhetsbetyg från Green NCAP

Publicerat av: Redaktionen

Den helt elektriska XPENG G9, nu tillgänglig på den europeiska marknaden, belönas med fem stjärnor i hållbarhetsbetyg från Green NCAP för 2023.

Betyget visar på XPENG:s långsiktiga engagemang för grön mobilitet och hållbarhet, liksom XPENG G9:s höga standarder inom smart design och energieffektiva teknologier.

XPENG kan idag meddela att den internationella modellen av deras elektriska flaggskepp, XPENG G9, har fått ett femstjärnigt hållbarhetsbetyg från Green NCAP för 2023. Green NCAP är ett oberoende paneuropeiskt initiativ som främjar utvecklingen av rena, energieffektiva bilar som orsakar minsta möjliga skada på miljön. Testerna granskar hur varje bil minskar sina egna föroreningar och växthusgaser samt minimerar förbrukningen av fossila bränslen eller elektricitet under verkliga förhållanden.

Green NCAP bedömer bilar inom de tre kärnområdena Clean Air Index, Energy Efficiency Index och Greenhouse Gases. XPENG G9 fick ett genomsnittligt resultat på 95 % i testerna. Bilen fick 10 poäng i Clean Air index, 9.2 i Energy Efficiency Index och 9,4 i Greenhouse Gases rating.

Betyget är ett erkännande av de åtgärder som XPENG har vidtagit för att påskynda införandet av elbilar och minimera koldioxidutsläppen genom att tackla hinder som räckviddsproblematik och energieffektivitet.

XPENG G9 är utrustad med ett intelligent värme- och batterihanteringssystem som bibehåller bilens räckvidd och prestanda i olika krävande klimat, vilket gör att batteriet kan hålla optimal temperatur efter förvärmning för effektivare snabbladdning (DC) och längre räckvidd.

XPENG G9 får högsta hållbarhetsbetyg från Green NCAP

Bilen har även en branschledande 800V silikonkarbidplattform (SiC) och ett högintegrerat drivlinesystem, som möjliggör 200 km räckvidd på bara 5 minuters laddning. I juni visade XPENG G9 prov på sin imponerande mjuk- och hårdvarukombination genom att sätta ett nytt laddningsrekord vid Norges Automobilforenings (NAF) El-Prix 2023-test där de nådde en toppladdningseffekt på 319 kW. G9 tog också topplaceringen i räckviddstestet och överträffade sitt angivna WLTP-intervall med 13%.

– Denna bedömning vittnar om XPENGs hållbarhetsambitioner, särskilt med tanke på Green NCAP:s höga krav. Som företag strävar vi efter att vara ledande inom smarta elbilar och är engagerade i att möta utmaningarna med långsiktig hållbarhet genom att utnyttja teknikinnovation för att gynna vår verksamhet, våra anställda och vår planet, säger Brian Gu, Vice Chairman och Co-President of XPENG. Betyget stärks av det faktum att Morgan Stanley Capital International (MSCI) nyligen uppdaterade stt ESG-betyg för XPENG från ”AA” till ”AAA” vilket är det högsta betyget ett bilföretag kan få, avslutar Brian Gu.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>