Biltvätt med smart hållbar teknologi kommer till Mora
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Biltvätt med smart hållbar teknologi kommer till Mora

Biltvätt med smart hållbar teknologi kommer till Mora

Publicerat av: Redaktionen

Det byggs nytt på Skålmyrsvägen 45B i Mora.

Om bara några månader kommer en ny biltvätt att öppna här, som använder den senaste teknologin för att göra biltvättandet till en snabb, enkel och hållbar affär.

Det är danska biltvättsföretaget Wash World som i början på nästa år öppnar två högteknologiska tvätthallar för att erbjuda boende i Mora ett enkelt, snabbt och hållbart sätt att tvätta sina bilar.

Konceptet har visat sig populärt eftersom det minskar långa köer och den vanliga väntetiden i samband med biltvätt. Det blir möjligt för att Wash World bland annat använder sig av nummerplåtsigenkänning. På så sätt kan medlemmar köra direkt in i tvätthallen utan att behöva kliva ur bilen. Dessutom utrustas den nya biltvätten med en biologisk vattenreningsanläggning och återanvänder det mesta av vattnet vilket gör den till ett hållbart alternativ.

Biltvätt med smart hållbar teknologi kommer till Mora– I dessa tider när ekonomin är ansträngd för många, passar ett lågpriskoncept naturligtvis bra ihop med svenskarnas önskan om att spara kostnader där det är möjligt. Vi har satsat på att automatisera och spara energi i våra tvättanläggningar vilket gör att vi kan hålla både elförbrukningen och priserna så låga som möjligt, säger Michael Rask, Country Manager, Wash World Sverige.

Wash World använder en abonnemangsmodell där medlemmar kan tvätta sin bil hur ofta de vill från 109 kronor per månad.

Den som väljer att inte bli månadsmedlem betalar från 59 kronor per tvättillfälle och använder då ett vanligt betalkort i automaten på plats vid tvätthallen. Dessutom finns ett dygnet-runt-öppet servicecenter där användare kan få hjälp via telefon vid behov.

Wash World har de senaste åren öppnat omkring 200 tvätthallar i Danmark, Sverige och Norge och fortsätter att växa. Etableringen i Mora blir företagets första i Dalarna. Wash World räknar med att den nya biltvätten ska stå klar för öppning i början av februari 2024.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>