Alla Aqua d’Or-flaskor nu i 100% återvunnen plast
Hem MILJÖ Alla Aqua d’Or-flaskor nu i 100% återvunnen plast

Alla Aqua d’Or-flaskor nu i 100% återvunnen plast

Publicerat av: Redaktionen

Från maj 2021 är alla Aqua d’Or® produkter som lämnar fabriken buteljerade i 100% återvunnen plast.

Oavsett om du väljer att släcka törsten med naturligt mineralvatten, avnjuta en Ice Tea, eller skämma bort dig själv med ett av våra kolsyrade alternativ, så är flaskan gjord av 100% återvunnen plast.

Vi tog det första steget i april 2019 då Aqua d’Or, som ett av de första varumärkena i Sverige, introducerade en flaska av 100% återvunnen plast. Visionen som sattes upp då var att alla Aqua d’Or-flaskor skulle tillverkas av 100% återvunnen plast under 2021.

”På många sätt var det en väldigt speciell tid eftersom vi hade nått ett av våra mål. Vi vill ge konsumenter möjligheten att välja mer hållbara alternativ. Detta är den enda riktningen framåt för vår bransch och för oss som företag’’, säger Line Jørgensen, Marknadschef Aqua d’Or.

Svenska konsumenter är generellt sett intresserade av hållbara alternativ när det kommer till mat- och dryckesförpackningar. En studie från Håll Sverige Rent visar att 86% av svenskar vill ha möjlighet att sortera sina mat- och dryckesförpackningar on the go. Detta återspeglas också i svenskarnas pantvanor där återvinningen uppgick till 86% förra året .

Med skiftet till enbart 100% återvunnen plast i sina flaskor är Aqua d’Or ett av dryckesföretagen med högst andel återvunnen plast i sin varumärkesportfölj. Jämfört med 2018, medför detta att Aqua d’Or undviker att sätta minst 142 ton ny plast på marknaden varje år.

”Arbetet slutar inte här. Vi vill fortsätta att utmana och vara ledande inom hållbarhet och återvinning.” säger Line Jørgensen, Marknadschef Aqua d’Or.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>