Axjo Group AB och Reelab AB går in som huvudpartners i välgörenhetsprojekt för hållbar avfallshantering och kvinnors entreprenörskap i Kenya
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Axjo Group AB och Reelab AB går nu in som huvudpartners i välgörenhetsprojekt för hållbar avfallshantering och kvinnors entreprenörskap i Kenya

Axjo Group AB och Reelab AB går nu in som huvudpartners i välgörenhetsprojekt för hållbar avfallshantering och kvinnors entreprenörskap i Kenya

Publicerat av: Redaktionen

Axjo Group AB, tillsammans med sina dotterbolag Axjo Plastic AB, Perstorp Plastic Systems AB, Drumster Group AB och Axjo America Inc, samt Reelab AB, tillkännager sitt engagemang som huvudpartners i ett välgörenhetsprojekt i samarbete med Hand in Hand Sweden.

Projektet Waste to Profit, som genomförs i Mombasa och Kilifi County i Kenya, fokuserar på att förbättra avfallshantering och främja entreprenörskap.
Den totala donationen uppgår till 1,5 MSEK och kommer att sträcka sig över tre år, med start den 1 januari 2024.

Detta partnerskap bygger på det tidigare framgångsrika projektet i Kenya och Indien: ”Waves of Change – Samarbete över hav och mellan kontinenter”, där fokus låg på att ”minska nedskräpningen, öka andelen plast som återvinns, förändra synen på människor som arbetar med avfallshantering samt skapa erfarenhetsutbyte mellan Kenya, Indien och Sverige, där akademiska institutioner, företag, myndigheter, civila samhället och miljösektorn från respektive land kan koordineras och utveckla sina hållbarhetsstrategier.”

Jacob Nilsson, VD för Axjo Group AB, och Kristin Nilsson, VD för Reelab AB, delar samstämmigt sin syn på projektet: “Vi känner en enorm stolthet över att vara en del av detta betydelsefulla initiativ för att främja hållbar avfallshantering och stödja kvinnors entreprenörskap, som i sin tur möjliggör för fler barn att gå i skolan i stället för att arbeta. Vår övergripande vision med detta huvudpartnerskap är att aktivt bidra till att skapa möjlighet för människor att leva ett värdigt liv, med en inkomst som ger mat på bordet, tillgång till sjukvård och förbättrade arbetsvillkor. Förutsättningar att kunna försörja sig själv och sin familj utgör en grundläggande faktor som skapar ekonomisk stabilitet och bidrar till social utveckling. Vi strävar efter att stödja projekt som främjar byggandet av hälsosamma och hållbara samhällen, och vi har förmånen att göra detta genom vårt engagemang med Hand in Hand Sweden.”

Projektet Waste to Profit har som mål att uppnå hållbar avfallshantering och cirkulär ekonomi längs Kenyas kustlinje, med huvudsaklig inriktning mot Mombasa och Kilifi County. Målgrupperna för projektet inkluderar 6 000 personer som lever i fattigdom, varav 80% är kvinnor och 40% är unga. Utbildningen kommer att fokusera på entreprenörskap inom återvinning och avfallshantering, samt inkludera acceleratorer; 600 befintliga entreprenörer med potential att växla upp sina återvinningsföretag. Projektet kommer att stärka de tre grundläggande principerna för cirkulär ekonomi – minska, återanvända och återvinna samt öka kunskapen om avfallets påverkan på den lokala miljön och människors hälsa.

Hand in Hand Swedens program integrerar teman som: cirkulär ekonomi, digitalisering, jordbruk, klimat och miljö, mänskliga rättigheter och demokrati, ungdomar och utbildning för barn, samt acceleration av entreprenörer med stor potential. ”Vi är oerhört glada för samarbetet med så engagerade partners som Axjo Group AB och Reelab AB. Stärkta av deras kompetens inom sektorn kommer vi tillsammans att göra enorm skillnad för tusentals människor i denna holistiska insats i Kenya.” säger Ulrika Sundblad, ansvarig för företagssamarbeten på Hand in Hand Sweden.

Axjo Group AB och Reelab AB går in som huvudpartners i välgörenhetsprojekt för hållbar avfallshantering och kvinnors entreprenörskap i KenyaHand in Hand Sweden genomför idag insatser i Indien, Kenya, Tanzania och Zimbabwe, med fokus på kvinnor och unga som lever på mindre än 3,20 dollar per dag. Organisationen följer Giva Sveriges kvalitetskod och har upprättat en effektrapport i enlighet med Giva Sveriges riktlinjer för effektrapportering. Hand in Hand Sweden innehar även 90-konto och står under tillsyn av Svensk Insamlingskontroll.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>