Dryft lanserar energideklaration för 1000kr i samarbete med Hemma
Hem ENERGI Dryft lanserar energideklaration för 1000kr i samarbete med Hemma

Dryft lanserar energideklaration för 1000kr i samarbete med Hemma

Publicerat av: Redaktionen

Dryft, det ledande hantverksbolaget med en helhetslösning inom energirenoveringar för småhus, och Hemma, Sveriges ledande SaaS-plattform för energi- och hållbarhetsdata från privatbostäder, lanserar ett energideklarationserbjudande i samarbete.

Priset på energideklarationen kommer att vara 1000 kr (vilket är drygt en tredjedel av genomsnittspriset för energideklarationer på marknaden).

Prisreduceringen möjliggörs av att en stor del av datainsamlingen sköts digitalt för att sedan valideras på plats av en certifierad energiexpert.

Idag lanserar Dryft en energideklaration till reducerat pris i samarbete med Hemma. Konsumentpriset kommer att vara 1000 kr. Till en början kommer erbjudandet enbart att riktas till kunder i Mälardalen och marknadsföras via företag som är samarbetspartners till Hemma och Dryft. Ambitionen är att öka täckningen till hela Sverige över tid och givet efterfrågan.

Det låga priset möjliggörs av att Hemma kan samla in och analysera fastighetsdata innan platsbesöket, vilket effektiviserar tidsåtgången under den fysiska besiktning som utförs av Dryfts certifierade energiexperter, i enlighet med Boverkets byggstandard.

Idag saknas energideklarationer för ca 80% av villorna i Sverige. Bland de 20% som har en giltig deklaration är informationen ofta daterad då deklarationens giltighetstid varar i 10 år. Kommande EU regler inom energieffektiviseringsområdet ökar behovet av uppdaterad energidata och det finns ett stort behov att möjliggöra kostnadseffektiv uppföljning av vad som hänt efter deklarationstillfället.

“Sedan sommaren 2023 har Hemma och Dryft haft ett nära samarbete i syfte att öka energirenoveringar i Sverige. Samarbetet förenar Hemmas unika energidata på fastigheter med Dryfts erfarenhet att göra fastigheter mer energieffektiva med en helhetslösning där vi kan utföra projekt helt i egen regi med egna medarbetare från start till mål. Dryft har hjälpt över 1000 hushåll att energirenovera med en lägre månadskostnad som följd.” – säger Daniel Lindgren, medgrundar och kommunikationsansvarig Dryft

Dryft lanserar energideklaration för 1000kr i samarbete med Hemma“Vi är övertygade om att en energideklaration till det här låga priset är en viktig del för att ge fler husägare tillgång till attraktiva finansieringserbjudanden som förbättrar kalkylen för energirenoveringar. Bristen på data och information om fastigheter är ett nyckelproblem som gör det svårare för banker att skapa nya produkterbjudanden och hjälpa sina kunder till ett hållbart och framtidssäkrat boende. Med Dryft som partner skapar vi ett unikt, enkelt och prisvärt erbjudande att uppdatera sin energideklaration.” – avslutar Therese Ruth, VD Hemma

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>