Energihantering i hem i fokus för Schneider Electric - lanserar uppkopplade golvtermostater
Hem SCHNEIDER ELECTRIC Energihantering i hem i fokus för Schneider Electric – lanserar uppkopplade golvtermostater

Energihantering i hem i fokus för Schneider Electric – lanserar uppkopplade golvtermostater

Publicerat av: Redaktionen

Schneider Electric lanserar nu elektriska uppkopplade termostater för golvvärme i sortimentet för smarta hem-systemet Wiser.

Termostaterna finns tillgängliga i både Schneider Electrics Exxact- och Renova-design. De uppkopplade termostaterna styrs och automatiseras via appen Wiser by SE.

De uppkopplade termostaterna är godkända för 16A och har stöd för en mängd olika givarkablar, 10 kΩ, 12 kΩ, 15 kΩ, 33 kΩ och 47 kΩ.

Likt många andra produkter i Wiser-systemet, kommunicerar termostaterna via det öppna protokollet Zigbee 3.0.

Tidigare i år lanserades integrationen av Schneider Electric energisensor, s k PowerTag, i Wiser by SE-appen som i kombination med algoritmer möjliggör att användaren enkelt kan följa hemmets totala energianvändning och identifiera energitjuvar. När energisensorn är installerad vid huvudbrytaren i elcentralen aktiveras Wisers Energicenter i appen Wiser by SE, där alla Wiser-produkter för det smarta hemmet styrs ifrån. Energicentret har bland annat spotprisintegration från elbörsen Nord Pool och visualiserar detta i appen.

Genom integrationen av timpriser på el i Wiser by SE-appen kommer användare av de uppkopplade termostaterna även kunna styra och automatisera golvuppvärmningen utifrån timpriset på el, under förutsättning att en energisensor, s k PowerTag, från Schneider Electric är installerad i hemmets elcentral – observera att installation görs av behörig elektriker och timprisavtal tecknas med din elleverantör.

– Med våra uppkopplade termostater för golvvärme flyttar vi gränsen ytterligare när det kommer till energihantering och smart uppvärmning av hemmet. Genom styrning och automationer via appen bibehålls komforten i hemmet samtidigt som elanvändningen sänks, säger Mikael Dennbo, produktchef för Wiser på Schneider Electric.

Energihantering i hem i fokus för Schneider Electric - lanserar uppkopplade golvtermostater

Schneider Electrics utbud av uppkopplade produkter växer hela tiden. Idag kan du bland annat anpassa belysning, hitta energitjuvar och nu även styra golvvärmen. Smart energihantering och en enklare vardag är de främsta fördelarna med att ha ett smart uppkopplat hem med hjälp av Wiser.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>