Ebeco laddar med ChargeNode
Hem MILJÖ Ebeco laddar med ChargeNode

Ebeco laddar med ChargeNode

Publicerat av: Redaktionen

Familjeföretaget Ebeco är ett av Skandinaviens ledande företag inom elektrisk golvvärme, frostskydd och andra värmelösningar för byggarbetsplatser och industrier.

Tillsammans med ChargeNode tar de nu ytterligare ett steg i bolagets hållbarhetsutveckling och erbjuder innovativ elbilsladdning till sina besökare.

-”Att kunna erbjuda våra besökare smart elbilsladdning och samtidigt fortsätta driva Ebecos långsiktiga hållbarhetsarbete var en av de stora drivkrafterna i den här satsningen tillsammans med ChargeNode”, säger Kristian Larsson, Ebeco.

På Ebecos huvudkontor har ChargeNode installerat 16 stycken ladduttag direkt i belysningsarmaturer på parkeringsplatsen vilket harmoniserar med kringliggande miljö. Alla elkomponenter skyddas i ett robust laddskåp vilket skapar driftsäkerhet och skydd mot stöld och skadegörelse.

Ebeco laddar med ChargeNode-”Samarbetet mellan ChargeNode och Ebeco är riktigt spännande då Ebeco har legat i framkant inom elektrifiering under en lång tid. Precis som vi, så jobbar de med nya innovativa lösningar”, säger Kristian Sandahl, VD på ChargeNode.

ChargeNodes patentsökta laddteknik innebär att många elbilar delar på en centraliserad laddenhet. Lösningen skapar diskreta laddplatser där endast ladduttag placeras vid varje p-plats. Systemet kan skalas till hundratals laddplatser. Med smart mjukvara fördelas laddning ut så att alla bilar får den laddning som de behöver. På så sätt slipper man installera dyra laddboxar på varje p-plats.

-”En elbil behöver sällan ladda mer än 1-3h men står ofta parkerad betydligt längre. Med traditionella laddstolpar blir utnyttjandgraden därför väldigt låg. Med vår teknik så delar istället många p-platser på ett laddskåp vilket ger hög utnyttjandegrad samtidigt som även effektbehovet i fastigheten sänks. Detta ger därför en lägre totalkostnad jämfört med traditionella laddstolpar”, avslutar Kristian Sandahl, VD för ChargeNode.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>