Nytt storkontrakt till Assemblin i Norge avseende VS-teknik i klimatsmart fastighetsprojekt
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Nytt storkontrakt till Assemblin Norge avseende VS-teknik i klimatsmart fastighetsprojekt

Nytt storkontrakt till Assemblin Norge avseende VS-teknik i klimatsmart fastighetsprojekt

Publicerat av: Redaktionen

Assemblin i Norge har fått ett nytt entreprenaduppdrag från Construction City Bygg avseende värme- och sanitetssystem i den nya samverkansarenan för bygg-, anläggnings- och fastighetsbranschen i Oslo.

Det totala kontraktsvärdet uppgår till cirka 211 MNOK, vilket är det största enskilda kontraktet för Assemblin Norge någonsin.

Efter att ha medverkat i planeringsfasen tillsammans med Construction City Bygg (CCB) och Construction City Eiendom (CCE) sedan våren 2020 har Assemblin nu även fått entreprenaduppdraget i genomförandefasen avseende VS-arbeten i Norges största kontorsfastighet på Ulven i Oslo. Byggstart planeras till årsskiftet 2022/23. Fram till dess kommer Assemblin att delta aktivt i detaljprojekteringen. Projektet beräknas vara färdigställas och överlämnat senast slutet av 2025. OBOS, AF Gruppen och Betonmast, som är byggherre och huvudentreprenör i projektet, kommer att flytta in med sina respektive huvudkontor när fastigheten är färdig.

– Det har varit en lång process från det att den första kontakten etablerades med Construction City för snart två år sedan. Efter att ha varit med i den inledande planeringsfasen, där vi har bidragit med inspel och lösningförslag samt kalkylerat olika alternativa lösningar, har vi fått en god inblick i projektet. Det är dock ett stort förtroendeerkännande att vi nu också har fått ansvaret för utförandet av hela VS-entreprenaden, säger Snorre Barking på Assemblins projektavdelning i Oslo.

Nytt storkontrakt till Assemblin i Norge avseende VS-teknik i klimatsmart fastighetsprojekt

Med 103 000 kvadratmeter kontor och faciliteter kommer Construction City att husera stora och små aktörer inom bygg-, anläggnings- och fastighetsbranschen med sammanlagt cirka 4 500 arbetsplatser. Projektets målsättning är att bli en samverkansarena som ska fungera som en bas för utveckling av nya, hållbara lösningar, smart teknologi och främja dialog och samarbete mellan aktörerna. Projektet har som ambition att hälften av materialet som används i byggnaden ska vara återvunnet eller återanvänt material. Målsättningen är att klimatutsläppen från materialet ska vara 40 procent lägre jämfört med en motsvarande referensbyggnad.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>