Enphase Energy lanserar energisystem för hemmet i Sverige och Danmark med 1KOMMA5°
Hem ENERGI Enphase Energy lanserar energisystem för hemmet i Sverige och Danmark med 1KOMMA5°

Enphase Energy lanserar energisystem för hemmet i Sverige och Danmark med 1KOMMA5°

Publicerat av: Redaktionen

 Enphase Energy, Inc. (NASDAQ: ENPH), ett globalt energiteknikföretag och världens ledande leverantör av mikroinverterbaserade sol- och batterisystem, meddelar idag att man har gått in på den svenska och danska solcellsmarknaden genom ett utökat avtal med 1KOMMA5° för att exklusivt erbjuda Enphase Energy Systems, som drivs av IQ8 microinverters och IQ batterier.

Enphase meddelade nyligen att de ingått ett strategiskt avtal med det tyska startup-företaget 1KOMMA5° för att utöka Enphases närvaro i Tyskland och andra europeiska marknader. Enphases produkter är nu tillgängliga i Sverige och Danmark exklusivt via 1KOMMA5°.

”Enphase har etablerat sig som marknadsledare inom elektrifiering av hushåll i hela Europa, och vi är glada över att 1KOMMA5° nu kommer att erbjuda Enphases branschledande IQ8 Microinverter och IQ-batterier i Sverige och Danmark”, säger Jannik Schall, Chief Product Officer och medgrundare av 1KOMMA5°.

”Enphase-enheterna kommer att integreras sömlöst i Heartbeat, vårt egenutvecklade IoT-system för energi, och bli en del av vårt virtuella kraftverk. Dessutom är Enphase-integrationen en win-win-win, från tillförlitlighet till säkerhet och garanti.”

IQ8 microinverters hanterar en kontinuerlig likström på 14 ampere och är utformade för att stödja de senaste solcellspanelerna för att maximera energiproduktionen. De tre nya mikroväxelriktare – IQ8MC, IQ8AC och IQ8HC – har en maximal uteffekt på 330VA, 366VA respektive 384VA och är utformade för att sömlöst kunna kombineras med ett komplett utbud av solcellspaneler på upp till 560W (DC). Alla IQ8 microinverters som aktiveras i Sverige och Danmark levereras med en 25-årig garanti.

Enphase Energy System med IQ-batterier erbjuder konfigurationer från 3,5 kWh till totalt 42 kWh och kan uppgraderas under systemets hela livslängd. Enphase levererar en förbättrad solcells- och batterilösning som inte utsätter installatörer eller husägare för högspänd likström. Enphase IQ-batterier har litiumjärnfosfat (LFP) som batterikemi, vilket ger en lång cykellivslängd och smidig drift tack vare utmärkt termisk stabilitet.

Dessutom är det helt integrerat med 1KOMMA5°s Heartbeat-system, vilket gör att konsumenterna kan övervaka produktionen och utforska optimeringsmöjligheter och därmed minimera användningen av el från elnätet. Systemet uppdateras kontinuerligt med den senaste programvaran. Detta är en framtidssäker produkt som levereras med en 15-årig garanti i utvalda europeiska länder, inklusive Sverige och Danmark.

”1KOMMA5° har varit en fantastisk partner och vi är glada över att utöka vår relation i två länder med enorm potential för förnybar energi”, säger Dave Ranhoff, Chief Commercial Officer på Enphase Energy. ”Utrullningen av IQ8 microinverters och IQ batterier kommer att ge husägare motståndskraftiga, pålitliga och säkrare energilösningar, uppbackade av en omfattande garanti med full 24×7 kundsupport för en exceptionell kundupplevelse.”

Enphase Energy lanserar energisystem för hemmet i Sverige och Danmark med 1KOMMA5°

Vänligen besök 1KOMMA5°s hemsida för mer information om IQ Microinverters och IQ Batterier i Sverige. Besök Viasols hemsida (en del av 1KOMMA5°) för mer information om IQ Microinverters and IQ Batterier i Denmark. För mer information om Enphase Energy i Sverige och Danmark, se respektive hemsida: Sverige, Danmark.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>