Mestro ingår partnerskap med SBC - ska optimera 4 600 bostadsrätter
Hem ENERGI Mestro ingår partnerskap med SBC – ska optimera 4 600 bostadsrätter

Mestro ingår partnerskap med SBC – ska optimera 4 600 bostadsrätter

Publicerat av: Redaktionen

Hållbarhetsbolaget Mestro har ingått ett partnerskap med SBC för att leverera insamling, visualisering och rapportering av energi- och hållbarhetsdata.

SBC, en av Sveriges största bostadsrättsförvaltare, kommer att kombinera Mestros högkvalitativa data med omfattande energirådgivning och erbjuda tjänsten “Energikollen” till sina 4 600 bostadsrättsföreningar i syfte att göra dem ännu grönare och lönsammare inför vintern.

SBC förvaltar idag drygt 4 600 bostadsrättsföreningar i Sverige. För att ytterligare förstärka servicen inom området “Energi och miljö” lanserar SBC nu sin nya tjänst “Energikollen”, där Mestro står för leverans av insamling, visualisering och rapportering av högkvalitativ energi– och hållbarhetsdata. Syftet är att stötta bostadsrättsföreningar med datadrivna insikter och energirådgivning av SBCs experter inom området, och på så sätt hjälpa dem att bli ännu grönare, men också lönsammare inför vintern.

Mestro ingår partnerskap med SBC - ska optimera 4 600 bostadsrätter

Kristin Berg

“Partnerskapet med SBC kommer bli oerhört givande för Mestro, då vi får möjlighet att erbjuda våra tjänster till ännu fler”, säger Kristin Berg, VD på Mestro.

“Bostadsrättsföreningar är en ny målgrupp för oss och genom SBCs paketering av tjänsten ‘Energikollen’  får vi möjlighet att bidra med det vi är bäst på; dvs. Datadrivna, hållbara insikter. Samtidigt stöttar SBC upp och möter kunden med sina rådgivare inom energi och miljö. Målet är bland annat att hjälpa bostadsrättsföreningarna att minska sina utsläpp och sina kostnader inför vintern, vilken ser ut att bli lika dyr som den förra”, fortsätter hon.

Tjänsten “Energikollen” är ett årligt abonnemang som inkluderar datainsamling, rapporter på den insamlade energi- och hållbarhetsdatan för bostadsrättsföreningen samt rådgivning av SBCs energiexperter. SBC kommer att vara den säljande parten av tjänsten och använda sig Mestros plattform Mestro Portal för att få en översikt av bostadsrättsföreningens energianvändning. I paketet levererar också Mestro en automatiskt genererad PDF kallad Mestro PM, som blir ett tydligt kvitto på det aktiva energiarbetet.

”Det är otroligt roligt att kunna erbjuda våra förvaltade föreningar en tjänst som Energikollen. Med Energikollen som grund kan jag som energiexpert guida brf:er hur de ska sätta sina mål och ta fram åtgärdsförslag som både sänker energikostnader, minskar klimatpåverkan och ger ett gott inomhusklimat”, säger Samer Ilhamoi, energispecialist på SBC.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>