PiteEnergi utvecklar solcellsvägg tillsammans med Piteå Näringsfastigheter
Hem ENERGI PiteEnergi utvecklar solcellsvägg tillsammans med Piteå Näringsfastigheter

PiteEnergi utvecklar solcellsvägg tillsammans med Piteå Näringsfastigheter

Publicerat av: Redaktionen

Piteå Näringsfastigheter har nyligen investerat i 88 stycken fasadmonterade solcellspaneler på tennishallen.

I projektet har PiteEnergi funnits med hela vägen i processen, stöttat med kompetens och hjälpt till att utforma slutresultatet.

– Det känns tryggt att PiteEnergi har mycket erfarenhet av solceller och vi har haft tät dialog sedan start. Vi hoppas att solcellernas nära placering till Timmerleden ska inspirera fler fastighetsägare till energieffektiva lösningar, säger Marcus Edlund, driftchef på Piteå Näringsfastigheter.
Uppenbar fördel

Montagesystemen och panelerna som valts är standard för tak, men fungerar i det här fallet lika bra monterade på vägg. För PnF kändes en vägghängd lösning som ett naturligt val med tanke på fastighetens placering och fasadens yta.
– Den uppenbara fördelen med fasadmonterade paneler är att de inte blir täckta med snö och därför kan producera där en takmonterad panel hade varit snötäckt. Men montage på till exempel ett brantlutande tak ger i regel en högre produktion, säger Martin Carlsson.

PiteEnergi utvecklar solcellsvägg tillsammans med Piteå Näringsfastigheter

Marcus Edlund, driftchef, Piteå Näringsfastigheter, Martin Carlsson, företagsrådgivare PiteEnergi.

Kul att samarbeta

Efterfrågan på solceller har ökat de senaste åren. Olika kundkontakter och genomförda arbeten har gett PiteEnergi goda erfarenheter.
– Vi ser en ökad efterfrågan på solenergi både bland villakunder och företag, vilket känns väldigt positivt. Fler vill producera sin egen el och bidra till framtidens hållbara energisystem, säger Martin Carlsson.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>