IFS och PwC i partnerskap om hållbarhetsrapportering
Hem HÅLLBARHETSRAPPORTERING IFS och PwC inleder samarbete om hållbarhetsrapportering

IFS och PwC inleder samarbete om hållbarhetsrapportering

Publicerat av: Redaktionen

IFS och PwC UK har inlett ett strategiskt samarbete kring hållbarhetsrapportering. Tillsammans utvecklar de nu ett verktyg för att stötta företag när rapporteringskraven skärps.

Lösningen kan bli en viktig pusselbit i arbetet med att integrera hållbarhet i hela verksamhetens värdekedja lokalt och globalt.

Initiativet innebär att IFS ska utveckla en särskild modul för hållbarhetsrapportering, Sustainability Management-modulen, inom ramen för sitt molnbaserade affärssystem IFS Cloud. PwC kommer i sin tur bidra med expertis kring regelverk och rapportering under utvecklingen av modulen. IFS och PwC i partnerskap om hållbarhetsrapportering

Lösningen ska hjälpa IFS kunder att hantera de nya kraven från EU:s CSRD-direktiv (Corporate Sustainability Reporting) som företag kommer ha att förhålla sig till för sin hållbarhetsrapportering från och med 1 juli i år, men också flera andra kommande globala regleringar och standarder.

Verktyget är i första hand utformat för att stödja de nya kraven på hållbarhetsrapportering, men de hjälper också kunderna att utveckla sitt hållbarhetsarbete i vidare bemärkelse. Till exempel kan det bidra till att skapa affärsvärde genom att upptäcka nya möjligheter för mer hållbara och produktiva sätt att arbeta.

Skapar transparent ekosystem för hållbarhetsrapportering

Kunder som använder IFS Cloud kommer att kunna dra nytta av PwC:s expertis för rådgivning och få tips om hur de bäst bör förhålla sig till CSRD-regleringarna. Det kan handla om strategiska hållbarhetsaktiviteter, som att utvärdera produktionsmaterial, eller om att bedöma organisationens förmåga att rapportera om hållbarhet.

”Det här strategiska samarbetet mellan IFS och PwC är inte bara en teknisk fördel, utan även ett initiativ till att skapa ett hållbart och transparent ekosystem för hållbarhetsrapportering”, säger Ann-Kristin Sander, Nordenchef på IFS i ett pressmeddelande.

”Genom att tillsammans erbjuda kunder nödvändiga verktyg och data, gör vi det möjligt för dem att vidta de hållbarhetsåtgärder som krävs, samtidigt som vi säkerställer att standarderna för hållbarhetsrapportering upprätthålls”, fortsätter hon.

”Vi är glada över att samarbeta med IFS i utvecklingen av Sustainability Management-modulen för IFS Cloud”, säger Carl Sizer, styrelsemedlem och ESG-sponsor på PwC UK.

”Vår expertis inom hållbarhetskriterier och kunskap om det regulatoriska landskapet, gör att vi kan ge värdefull vägledning och stöd i utformningen av en lösning som ger organisationer möjlighet att administrera sina hållbarhetsinitiativ på ett effektivt sätt, och navigera i det föränderliga regulatoriska landskapet.”

Innehåller flera nyckelfunktioner

Den nya Sustainability Management-modulen kommer att innehålla en rad viktiga nyckelfunktioner, som färdigbyggda CSRD mätetal, IFS Clouds kartläggning av data, arbetsflöden för godkännande, målsättningar och datadrivna insikter. Modulen kommer att innehålla ett bibliotek för KPI:er, inklusive kvantitativa mätvärden med beräkningslogik och stödjas av PwC:s hållbarhetsexperter för att säkerställa trovärdigheten.

Den första utgåvan av IFS Sustainability Managemnet-modul lanseras i samband med IFS 24R2-releasen i slutet av november i år.  Modulen, som är under utveckling, blir då en hörnsten i partnerskapet med PwC när det är dags att hjälpa kunderna att möta kraven från den första rapporteringscykeln inom CSRD under 2025.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>