MINI presenterar helt elektriska MINI Aceman
Hem TRANSPORT MINI presenterar helt elektriska MINI Aceman

MINI presenterar helt elektriska MINI Aceman

Publicerat av: Redaktionen

MINI fortsätter resan mot ett helt elektriskt varumärke och presenterar sitt senaste tillskott – MINI Aceman.

Den nya familjemedlemmen kommer endast i helt elektriskt utförande med två modellvarianter: MINI Aceman E och MINI Aceman SE.

Den nya crossover-modellen kombinerar kompakta yttermått med maximalt utnyttjande av interiört utrymme och utsläppsfri körglädje i gokart-format.

MINI presenterar den första crossover-modellen i premiumklassens småbilssegment i form av MINI Aceman. Nykomlingen i MINI-familjen är trogen varumärkets ikoniska design och grundidén om att maximera utrymme på kreativt sätt. Trots dess kompakta yttermått ger bilens progressiva design plats för fem bekväma säten. Den digitala användarupplevelsen har vässats med innovativ teknik samtidigt som den elektriska drivlinan bereder väg för varumärkets ikoniska gokart-känsla. Tillsammans med moderna assistanssystem och karakteristisk design banar MINI vägen för en helt elektrisk framtid.

En effektiv helelektrisk drivlina

MINI Aceman erbjuds endast som ren elbil i två olika versioner: MINI Aceman E och den kraftfullare modellen MINI Aceman SE.

MINI Aceman E har ett batteripaket på 42,5 kWh vilket ger en elektrisk räckvidd på upp till 310km (enligt WLTP). Den elektriska motorn på 135 kW/184 hp och ett vridmoment på 290 Nm gör att bilen accelererar från 0 till 100 km/h på 7,9 sekunder, med en topphastighet på 160 km/h.

MINI Aceman SE har ett större batteripaket på 54,2 kWh vilket ger en räckvidd på upp till 406 km (enligt WLTP). Med en högre effekt på 160 kW/218 hk och ett vridmoment på 330 Nm accelererar MINI Aceman SE från 0 till 100 km/h på 7,1 sekunder, och har en topphastighet på 170 km/h.

Båda versionerna har en maximal laddpacitet på 11 kW vid AC-laddning. Snabbladdning är möjligt upp till 75 kW i MINI Aceman E och 95 kW för Aceman SE. På en snabbladdningsstation kan batteriet laddas från 10 procent till 80 procent på knappt 30 minuter i optimala förhållanden. För att säkerställa effektiva laddstopp klimatiseras batteriet till optimala förhållanden om bilens navigationssystem används för att navigera till en snabbladdningsstation

Expressiv crossover med kompakta proportioner

MINI Aceman har en ungdomlig och stark personlighet som kombineras med ett smidigt, kompakt och originellt formspråk. Med sitt uttryck är bilen den perfekta vardagskamraten för den som värdesätter uttrycksfull mobilitet i urbana områden.

Storleksmässigt hamnar MINI Aceman mellan MINI Cooper och MINI Countryman, med sina 4,07 meter på längden, 1,75 meter på bredder och 1,5 meter på höjden. Med en iögonfallande front, robusta konturer och atletiska karaktär, står denna sportiga modell för en smidig och självsäker närvaro. Frontdesignen ger ett kraftfullt uttryck med inspiration från MINI:s typiska designelement, såsom de expressiva strålkastarna och den karakteristiska frontgrillen, med sin omarbetade version av den traditionella hexagonala formen. Som utrustningsalternativ finns olika aerodynamiska fälgdesigner i storlekar mellan 17 och 19 tum som spär på modellens kraftfulla uttryck.

Sportig smidighet och enastående kördynamik

Det nya chassit bidrar till MINI Acemans sportiga karaktär och den typiska körglädjen som MINI-varumärket står för. MINI Aceman är utrustad med ett precist dämpningssystem med högt förspända stabilisatorer som förbättrar både styrprecision och noggrannheten samt säkerställer bra rullstöd.

MINI presenterar helt elektriska MINI Aceman

Puristisk design och ett mångsidigt materialkoncept

MINI:s nya designstil, ”Karismatisk enkelhet”, är tydligast i interiören. Med metodisk materialreducering följer modellen konstruktören Alec Issigonis ursprungliga vision. I cockpit finns klassiska MINI-element så som den centrala OLED-skärmen och nytolkningen av det ikoniska växelreglaget. Tack vare det nedfällbara baksätet kan bagageutrymmet dessutom utökas från 300 liter till upp till 1 005 liter vid behov.

I interiröen finns den utrycksfulla, cirkelformade OLED-skärmen i interiören och den centrala instrumentpanelen, som mäter 240 mm på diametern och har en platt design i högkvalitativt glas. Med nya MINI Operating System 9 kan samtliga körfunktioner aktiveras intuitivt genom touchskärm eller röststyrning

Försäljningen av nya MINI Aceman beräknas dra igång i början av sommaren och de första bilarna väntas komma hem i slutet av året.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>