Ny ChargePoint-statistik avslöjar Europas mest elbilsvänliga länder – Sverige på bronsplats
Hem MILJÖ Ny ChargePoint-statistik avslöjar Europas mest elbilsvänliga länder – Sverige är på bronsplats

Ny ChargePoint-statistik avslöjar Europas mest elbilsvänliga länder – Sverige är på bronsplats

Publicerat av: Redaktionen

För att fira Earth Day i helgen presenterar ChargePoint, ett ledande globalt laddnätverk för elfordon, idag ny statistik kring användning och adoption av elbilar i Europa.

 Baserat på aggregerade data som analyserar antalet elfordon i drift, såväl som antalet offentliga laddplatser, och ett genomsnitt av båda siffrorna i relation till landets befolkningsmängd, så har ChargePoint skapat en topp-10-lista över Europas mest elbilsvänliga länder.

Sverige kammar där hem bronset, efter vinnaren Nederländerna och vårt nordiska grannland Norge.

Utanför pallplats, men väl på topplistan, hamnar Tyskland, Frankrike, Belgien, Danmark, Storbritannien, Österrike och Finland.

”Så här i samband med Earth Day är det viktigt att tänka på framtiden för elektisk mobilitet och hur vi kan göra elbilsanvändning till ett tillgängligt alternativ för alla – oavsett om det är handlar om individer som befinner sig hemma eller på arbetsplatsen,” säger Antti Vainio, Nordic Policy Manager, ChargePoint. ”Även om det är fantastiskt att se Sverige komma trea på denna lista, så är svenska elbilsförarnas laddningsupplevelse tyvärr inte så bra som den borde vara. Därför kan vi snabbt komma att bli ikappsprungna av länder med en mer öppen inställning till interoperabilitet.”

Ny ChargePoint-statistik avslöjar Europas mest elbilsvänliga länder – Sverige på bronsplats”Det handlar inte bara om att vi behöver ha en stor koncentration av laddstationer. Vi måste också implementera bekväma och enkla laddningsupplevelser, skalbar design och kvalitetsprodukter, samt tillhandahålla roaming mellan olika operatörer. Elbilsförare i Sverige är trötta på att behöva ha flera olika appar för att få tillgång till laddstationerna. Här behöver politiker, branschaktörer och företag arbeta tillsammans för att ta fram roaming-lösningar som gör laddningen enkel och tillgänglig för alla,” säger Antti Vainio.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>