Nya BMW CE 02 är 100% elektrisk och riktar sig mot yngre människor
Hem TRANSPORT Nya BMW CE 02 är 100 procent elektrisk och riktar sig mot yngre människor

Nya BMW CE 02 är 100 procent elektrisk och riktar sig mot yngre människor

Publicerat av: Redaktionen

Två år efter lanseringen av BMW:s elektriska motorcykel, BMW CE 04, presenterar BMW Motorrad en ny typ av elektriskt fordon anpassad för att utforska de urbana miljöerna.

Med nya BMW CE 02 tar BMW Motorrad ett kliv in i ett nytt segment och öppnar upp för yngre människor att introduceras till varumärket.

CE 02 kan varken klassificeras som en e-motorbike eller en e-scooter – utan är en eParkourer. Likt fordonstypen antyder är den smidig, praktisk, robust och nedbantad till det essentiella när det kommer till design. De väl tilltagna hjulen möter kraven på robusthet, samtidigt som de levererar körglädje på olika underlag.

Två motorvarianter: både som lätt motorcykel och EU-moped

BMW CE 02 har en maxeffekt på 11 kW (15 hästkrafter). Den kraftfulla motorn gör att CE 02 snabbt kan accelerera vid trafikljus (0-50 km/h på 3 sekunder), samtidigt som den möjliggör en dynamisk körupplevelse. Topphastigheten på 11kW modellvarianten är 95 km/h.

BMW CE 02 kommer också i en 4 kW-version (5 hk) som är begränsad till en hastighet på 45 km/h. Den kan därmed köras av personer med AM-körkort eller vanligt körkort för bil.

Upp till nio mils elektrisk räckvidd

Nya CE 02 kännetecknas av sin lekfulla hantering, tack vare den låga vikten på 132 kg (11 kW-versionen) och 119 kg (4 kW-versionen) samt en låg sadelhöjd på 750 mm. Den mindre storleken gör den optimal för att utforska urbana miljöer men med en räckvidd på mer än 90 km (enligt WMTC) för den kraftfullare versionen möjliggörs även längre äventyr för den som önskar.

4 kW-versionen har ett batteripaket med maximal kapacitet på 1,96 kWh medan 11 kW-versionen har dubbla batteripaket vilket ger en maximal kapacitet på 3,92 kWh. Batteripaketen är uttagningsbara för service/underhåll eller förvaring.

Som standard medföljer en laddare med en laddningskapacitet på 0,9 kW för laddning via vanliga hushållsuttag. Som tillval finns även laddare med högre effekt på 1,5 kW som gör att 11 kW-versionen kan laddas full på ca 3,5 timme.

Två körlägen som standard: Flow och Surf

Nya CE 02 har två körlägen som standard: ”Flow” som erbjuder optimala inställningar för att cruisa fram i stadstrafik, medan ”Surf” ger en dynamisk körupplevelse. Dessutom finns körläget ”Flash” som ett mer sportigt och dynamiskt tillägg. Detta läge finns som del av HIGHLINE-tillvalen och som originaltillbehör från BMW Motorrad.

Chassi och design

När det kommer till chassit har BMW CE 02 en stark och vridstyv stålram. På framdelen används hydrauliskt dämpade teleskopiska ”up-side-down”-gafflar och baktill en enkel svängarm med direktmonterad stötdämpare. De breda däcken monteras på lättmetallfälgar med skivhjulsdesign, försedda med skivbromsar både fram och bak.

Standardmodellens svarta basfärg får en spännande kontrast mot motorkåpans granitgrå matta metalliska färg, i kombination med matta och högblanka ytor. I den speciella HIGHLINE-versionen ger CE 02 ett mer färgstarkt intryck. Guldanodiserade gafflar i kombination med kontrastfärgen Petrol bidrar till ett mer dynamiskt utseende.

En lättläst TFT-display informerar föraren om hastighet, batteristatus och mycket mer. Med USB-C-porten är det också möjligt att ladda en smartphone. Genom att använda BMW Motorrad Connected-appen med Bluetooth kan din smartphone exempelvis visa när batteriladdning förväntas bli klar.

Nya BMW CE 02 är 100% elektrisk och riktar sig mot yngre människorDet rekommenderade försäljningspriset för BMW CE 02 börjar från 79.900kr (exklusive leveransavgift) för versionen på 4kW och 91.500kr (exklusive leveransavgift) för 11kW versionen. Lanseringen i Sverige för båda versionerna beräknas ske under första halvåret 2024 men redan idag går det att förorderteckna ett exemplar.

Här är höjdpunkterna för nya BMW CE 02:

• Kommer i två versioner med maximal effekt på 11 kW (15 hk) och 55 Nm i vridmoment. Versionen för AM-körkort har en maximal effekt på 4 kW (5 hk) och 55 Nm i vridmoment.

• Upp till 90km räcvkvidd för 11 kW-versionen

• BMW Motorrad ABS-bromsar (endast framhjul).

• ASC (Automatisk stabilitetskontroll) och RSC (körlägesanpassad regenerering).

• Backväxel.

• Uttagningsbart batteripaket för service/underhåll eller förvaring.

• Två körlägen ”Flow” och ”Surf” som standard. Tredje körläget ”Flash” som en del av HIGHLINE-utrustningen.

• Plats för två personer.

• Keyless Ride.

• LED-strålkastare inklusive daytime riding light.

• 3,5″ mikro TFT-display.

• USB-C-port.

• Förberedelse för mobilhållare för integration med BMW Motorrad Connected-appen

• BMW Motorrad Connected Services med HIGHLINE-paketet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>