DAF och Einride samarbetar kring elektrifiering av godstransport på väg
Hem TRANSPORT Nytt samarbete mellan DAF och Einride kring elektrifiering av godstransport på väg

Nytt samarbete mellan DAF och Einride kring elektrifiering av godstransport på väg

Publicerat av: Redaktionen

Einride och DAF har undertecknat en avsiktsförklaring gällande leverans av 50 helt elektriska nya generationens DAF-lastbilar.

Dessa toppmoderna fordon kommer att ingå i Einrides vagnpark med tunga elektriska fordon som är en av de största i sitt slag i Europa.

De första av de 50 fordonen har beställts och kommer att levereras under året.

Einride-beställningen omfattar ellastbilar i serien DAF XD med flera olika specifikationer som företaget kommer att driftsätta hos olika kunder. Fordonen kommer att vara utrustade med tre till fem batterier och ha en räckvidd på upp till 500 utsläppsfria kilometer. Alla fordon levereras med DAF:s reparations- och underhållspaket. Underhåll utförs via DAF:s återförsäljarnätverk med fler än 1 100 anläggningar över hela Europa.

Einride – den globala marknadsledaren

Einride konstruerar, utvecklar och driftsätter teknik som möjliggör fraktmobilitet som en tjänst. De bygger elnät som drivs av ett unikt ekosystem: den intelligenta programvaruplattformen Einride Saga, elektriska och autonoma vagnparker, laddningsinfrastruktur och anslutningsnätverk. På så sätt möjliggör de fraktens framtid – flexibelt och kostnadseffektivt. Einride grundades 2016 och har sitt huvudkontor i Stockholm. De är världsledande inom digital, elektrisk och autonom teknik för fraktmobilitet. Idag är Einride verksamt i USA, Storbritannien, Sverige, Norge, Tyskland och Benelux-regionen och anlitas av ledande företag som använder företagets färdiga lösning för att elektrifiera sina transporter.

”Einride strävar efter att välja ledande lastbilstillverkare med branschens bästa tekniska prestanda. I DAF har vi hittat en utmärkt partner när vi fortsätter att utöka vår globala vagnpark med elfordon”, säger Robert Ziegler, Einrides General Manager för Europa. ”Genom att dra nytta av DAF:s avancerade tekniska lösningar i kombination med våra egna lösningar för fraktmobilitet ser vi fram emot att sätta en ny standard för effektiv och hållbar transport samtidigt som vi uppfyller våra kunders föränderliga behov.”

Vi bygger en hälsosammare framtid

”Vi är stolta över att leverera vår nya generation batteridrivna elfordon till Einride som är ledande inom leverans av innovativa mobilitetspaket, enbart bestående av helt eldrivna fordon”, säger Richard Zink, Director Marketing and Sales och medlem i DAF:s styrelse. ”Som partner erbjuder vi en komplett lösning som syftar till att utnyttja fordonet till fullo.”

Räckvidd på upp till 500 utsläppsfria kilometer

Den nya generationens elfordon i serierna DAF XD och XF har utvecklats för distribution och yrkestrafik utan utsläpp och drivs av de effektiva och tillförlitliga elmotorerna PACCAR EX-D1 och PACCAR EX-D2. Drivlinorna kombineras med två till fem batterier med en uteffekt på upp till 525 kWh. Det möjliggör en utsläppsfri räckvidd på upp till 500 kilometer på en enda batteriladdning. Lastbilarna kan till och med köra upp till 1 000 kilometer om dagen, endast drivna av el, tack vare en effektiv laddningsstrategi. Den nya generationens ellastbilar DAF XD och XF tillverkas i den nya DAF Electric Truck Assembly-anläggningen, som togs i drift i april 2023.

DAF och Einride samarbetar kring elektrifiering av godstransport på vägDAF Trucks N.V. – ett dotterbolag till PACCAR Inc, ett globalt teknikföretag som konstruerar och tillverkar lätta, medeltunga och tunga lastbilar. DAF tillhandahåller ett komplett sortiment av dragfordon och nyttofordon, vilket ger rätt fordon för varje transporttillämpning. DAF är också en ledande leverantör av tjänster, bland annat reparations- och underhållsavtal för MultiSupport, finansiella tjänster från PACCAR Financial och en förstklassig tjänst för leverans av reservdelar från PACCAR Parts.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>