Oatly först i Sverige med elbilsburen säljkår
Hem TRANSPORT Oatly först i Sverige med elbilsburen säljkår

Oatly först i Sverige med elbilsburen säljkår

Publicerat av: Redaktionen

Som ett led i Oatlys hållbarhetsarbete ställer den svenska säljkåren nu om till att köra 100 procent eldrivet.

Oatly blir i och med detta först i Sverige med en helt eldriven säljkår.

Totalt beräknas omställningen leda till minskade utsläpp med uppskattningsvis 9–14 ton CO2e varje år. Satsningen ligger i linje med riksdagens fastslagna mål att utsläppen från den svenska trafiken ska minska med 70% fram till 2030.

Oatly först i Sverige med elbilsburen säljkårOatly Group AB , är ett av de världsledande företagen driver på omställningen till ett mer hållbart livsmedelssystem där fler människor äter och dricker mer växtbaserat. Samtidigt pågår ständigt ett arbete med att se över den egna verksamheten och minska klimatavtrycket så mycket som det är möjligt. Transporter är ett viktigt område i det arbetet. Därför rullas nu 15 eldrivna bilar ut när den svenska säljkåren ställer om till att köra helt eldrivet.

För att optimera säljarnas arbete har rutterna setts över och anpassats utifrån den befintliga laddinfrastrukturen i Sverige.

Räckvidd har varit vägledande i val av bil, där sälkåren kommer att köra en Volkswagen ID.4, med en räckvidd på strax över 50 mil på en laddning. Robin Rosengren, Nordic Field Sales Manager på Oatly, hoppas att fler företag kommer följa efter:

– Vi försöker hela tiden hitta sätt att minska utsläppen från vår verksamhet. Därför känns det helt självklart att säljteamet ska köra på el. Vi behöver bli fler företag som ställer om våra transporter till att bli fossilfria. Ökar efterfrågan kommer laddinfrastrukturen i Sverige att förbättras, vilket är helt nödvändigt för att det ska gå att köra på el i hela landet, säger Robin Rosengren, Nordic Field Sales Manager på Oatly.

Nyligen ställde även Oatlys finska säljkår om till att bli 100% eldriven och nu följer alltså den svenska säljkåren efter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>