Erikshjälpen Second Hand öppnar pop up-butik på Asecs
Hem CIRKULÄR EKONOMI Erikshjälpen Second Hand öppnar pop up-butik på Asecs

Erikshjälpen Second Hand öppnar pop up-butik på Asecs

Publicerat av: Redaktionen

Erikshjälpen Second Hand öppnar pop up-butik på Asecs

Idag, torsdagen den 12 mars slår Erikshjälpen Second Hand upp portarna till en ny pop up-butik på Asecs. Kläder, hem- och hushålls-produkter, accessoarer, retrovaror och andra godbitar kommer finnas till försäljning. Allt överskott går till sociala och humanitära insatser i Sverige och utomlands.

Intresset för att handla second hand ökar stadigt i Sverige och viljan att återanvända varor och förlänga livslängden på prylar och kläder finns hos allt fler människor. Nu öppnar Erikshjälpen-butikerna i Jönköping och Huskvarna en gemensam pop up-butik i shoppingcentret Asecs.

– Vi hoppas att pop up-butiken ska inspirera fler att göra medvetna val när de handlar, att tänka second hand i första hand för att spara på jordens resurser och minska sitt klimatavtryck, säger Pedher Skoog, butikschef på Erikshjälpen Second Hand i Jönköping.

Att efterfrågan på klimatsmart shopping ökar är något som Asecs ledning märker av och man är glad över att Erikshjälpen Second Hand vill vara med och bidra ytterligare till Asecs variation av utbud.

– Vi tycker att det är jättekul att testa det här tillsammans med Erikshjälpen. Det passar väl ihop med vårt pågående hållbarhetsarbete och vårt sociala engagemang, säger Anette Lindblad, Asecs marknadschef.

Pop up-butiken kommer öppna i Smarteyes gamla lokaler vid Asecs Entré C. Den kommer vara öppen torsdag- söndag under vecka 11-13, med följande öppettider:

Torsdagar 10-20
Fredagar 10-20
Lördagar 10-18
Söndagar 11-17

– Det ska bli jätteroligt att få finnas på Asecs och möta både nya och gamla kunder där. Precis som i våra ordinarie butiker kommer överskottet från pop up-butiken gå till insatser för att hjälpa barn och familjer som lever i fattigdom och utsatthet att få ett bättre liv, säger Mia Sörman, butikschef på Erikshjälpen Second Hand i Huskvarna.

Kontakt:

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>