Onslips öppna restaurangplattform inleder ytterligare ett nytt samarbete: denna gång med Removement, som arbetar med koldioxidinfångning.
Onslip & Removement blir då först ut i Sverige med att erbjuda krögare en väg till framtidssäker och hållbar matförsörjning.
Tillsammans jobbar de mot målet att finansiera infångning av 10 miljoner ton koldioxid per år.
“Vi är otroligt glada att Removement ansluter sig till Onslips öppna restaurangplattform och vi ser ett stort värde i att erbjuda alla våra kunder en möjlighet att fokusera på hållbarhet. Via Onslips öppna plattform och Removement kan Sveriges restauranger arbeta mer hållbart och långsiktigt.” Emil Källdoff, Sales Manager Onslip
Via samarbetet kan Onslip nu tillsammans med Removement erbjuda restauranger en portfölj med klimatprojekt som både binder kol ur atmosfären och säkerställer näringsrik matproduktion i framtiden. Via initiativet ”Framtidens mat” kommer krögarnas engagemang göra det möjligt för bönder att ställa om till ett regenerativt sätt att bruka jorden. Onslip ser att samarbetet bara är början på en mer hållbar och långsiktig restaurangbransch. De siktar tillsammans med Removement och Sveriges krögare på att nå målet att lagra 10 miljoner ton koldioxid per år.
”Vi är så oerhört stolta och glada över samarbetet med Onslip och de möjligheter som det skapar. Jordbruket är så viktigt utifrån många perspektiv, både för matförsörjning och som kolsänka för att vi ska klara våra klimatmål. Genom att Onslip och deras anknutna restauranger går med i initiativet ”Framtidens mat” skapas en större möjlighet för bönder att ställa om till ett Regenerativt sätt att bruka jorden för att säkra framtidens matförsörjning och kämpa mot klimatförändringarna.” Cozette Wachtmeister, VD Removement