Rejlers experter inom batterilagring bidrar i energiomställningen
Hem ENERGI Rejlers experter inom batterilagring bidrar nu i energiomställningen

Rejlers experter inom batterilagring bidrar nu i energiomställningen

Publicerat av: Redaktionen

Framtidens samhälle kommer att kräva betydligt mer elektricitet än idag och möjligheten att lagra förnybar energi blir allt viktigare i omställningen mot ett hållbart samhälle.

Rejlers kompetenscenter för energilagring har framgångsrikt lett flera projekt inom området och ser nu en ökad efterfrågan på tjänster för att stabilisera elsystemet på olika sätt.

I takt med att icke planerbara energislag som vindkraft och solenergi utgör en allt större del av Sveriges energimix, krävs en bred palett av tjänster för att upprätthålla stabilitet och driftsäkerhet.

Bland annat har marknaden för stödtjänster utvecklats, exempelvis genom etableringen av stora batterisystem för att stötta elsystemet genom frekvensstabilisering. Rejlers har gedigen spetskompetens inom området och hjälper kunder såsom Varberg Energi och Axpo Sverige med projekt inom energilagring.

Rejlers experter inom batterilagring bidrar i energiomställningen– Genom att etablera batterilager kan energibolagen sälja tjänster på Svenska kraftnäts balansmarknad. Det är en snabbt växande marknad där stödtjänster används för att stabilisera elsystemet på olika sätt samt att möjliggöra omställningen av energisystemet, säger Thomas Saubach, affärsområdeschef inom division Energy på Rejlers.

Rejlers erbjudande inom batterienergilagringssystem, även kallat BESS (Battery Energy Storage Systems) omfattar allt från förstudie och beställarstöd till projektledning och genomförande.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>