ReuseIT Sweden AB är nu ISO 9001 och ISO 14001-certifierade
Hem SÄKERHET ReuseIT Sweden AB är nu ISO 9001 och ISO 14001-certifierade

ReuseIT Sweden AB är nu ISO 9001 och ISO 14001-certifierade

Publicerat av: Redaktionen

ReuseIT Sweden AB erbjuder tjänster inom återanvändning av datorer, mobiler och andra IT-relaterade produkter.

Affärsmodellen innefattar inköp av använd IT-utrustning från organisationer och företag där informationsbärare säkerhetsraderas och produkterna testas samt rekonditioneras för att säljas vidare med målet att förlänga livscykeln på fullt funktionell IT-utrustning.

Vår vision är att skapa förutsättningar för att återanvända IT-utrustning så länge som möjligt.

Detta gör man genom att erbjuda en cirkulär modell där kunderna får mer för pengarna, en säker hantering av data samt bidrar till en hållbar miljö.

Målgruppen är företag, skolor samt privatpersoner på den svenska och internationella marknaden. Man är idag en av Sveriges största återförsäljare av återanvänd elektronik.

ISO 14001 & ISO 9001

Kortfattat kan man säga att ISO 14001 syftar till att förbättra företagets miljöprestanda över tid. ReuseIT Sweden har en cirkulär modell i sin affärsidé då de bidrar till att elektronik får ett längre liv. ISO 9001 handlar bl a om att företag ska sätta kunden i första rummet. Och sedan ska man självfallet ha de rutiner som krävs samt system för att följa upp och utvärdera sina processer. Allt detta lever ReuseIT upp till i och med sin ISO-certifiering för miljö och kvalitet.

ReuseIT Sweden AB är nu ISO 9001 och ISO 14001-certifieradeVäldokumenterade processer

Företaget har väldokumenterade processer för hur de hanterar de begagnade datorer som köps in, hur datorerna raderas på innehåll och görs klara för ytterligare ett antal års användning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>