Consat ingår strategiskt partnerskap med Aliaxis för hållbar energiåtervinning
Hem ENERGI Consat ingår ett strategiskt partnerskap med Aliaxis för hållbar energiåtervinning

Consat ingår ett strategiskt partnerskap med Aliaxis för hållbar energiåtervinning

Publicerat av: Redaktionen

Consat Sustainable Energy Systems, ledare inom hållbar energiteknologi i Sverige, meddelar med glädje ett nytt distributionsavtal med Aliaxis, en globalt erkänd leverantör av avancerade rörsystem.

Detta partnerskap representerar en milstolpe i arbetet med att bredda tillgängligheten av Geiser, Consats innovativa värmeväxlare, på internationella marknader.

Gråvatten, det varma spillvattnet är en outnyttjad energikälla som vanligen går till spillo.

Med Geiser-systemet, har Consat utvecklat en lösning för att effektivt återvinna denna värme. Denna teknologi möjliggör överföring av upp till 70% av värmeenergin från det använda vattnet till det kalla vattnet som går till fastighetens varmvattenberedning. Geiser är utvecklad för att vara energieffektiv, underhållssnål och platsbesparande, vilket gör den idealisk för användning i olika sektorer som livsmedelsindustrier, tvätterier, idrottsanläggningar samt i nybyggda flerbostadshus och hotell.

Genom samarbetet med Aliaxis, som har över 15 000 anställda och verksamhet i fler än 40 länder, öppnas nya dörrar för Consat att nå ut till globala marknader. Aliaxis kommer inledningsvis att lansera Geiser på tre europeiska marknader, med ambitionen att utvidga till ytterligare regioner. Båda företagen delar ett starkt fokus på hållbarhet och syftar till att erbjuda produkter som har en positiv miljöpåverkan.

Många europeiska länder har kommit mycket längre när det kommer till att ta vara på energin från duschar som i Sverige bara spolas ner i avloppet , och detta partnerskap skapar möjligheter att nå ut till fler projekt som gynnar hela den europeiska energimarknaden. Detta är också i linje med europeiska myndigheternas uppmaningar om att värmeåtervinning från duschar är en av de mest effektiva åtgärderna för att nå nya klimatmål.

”Samarbetet med Aliaxis är en spännande milstolpe för oss på Consat. Med Geiser förvandlar vi gråvatten till en hållbar resurs, vilket är ett stort steg i rätt riktning. Att Aliaxis, med sin globala närvaro, delar vår vision om en mer hållbar framtid är väldigt inspirerande. Vi ser fram emot de möjligheter och lösningar som vi tillsammans kan skapa för att minska miljöpåverkan och främja en mer effektiv energianvändning,” säger Filip Strömgren, affärsområdeschef för Geiser hos Consat.

Consat, grundat 1986, är idag ett av Sveriges främsta ingenjörsföretag som fokuserar på teknisk innovation och hållbarhetsarbete. Deras engagemang sträcker sig från att förbättra kollektivtrafikens effektivitet till att utveckla lösningar för hållbar proteinproduktion och miljövänliga material. Genom deras tvärfunktionella team och djupa expertis levererar Consat värde och innovation till sina kunder.

Consat ingår strategiskt partnerskap med Aliaxis för hållbar energiåtervinningAliaxis, med sin globala närvaro och fokus på hållbara system, är ett idealiskt komplement till Consats vision. Deras engagemang för miljön och ansvarsfulla företagsstyrning återspeglas i deras arbete för att minska koldioxidutsläpp och utveckla hållbara vattenlösningar.

Samarbetet mellan Consat och Aliaxis öppnar upp nya möjligheter för innovativa och hållbara lösningar, stärker deras gemensamma vision om en grönare framtid och visar vägen framåt för miljömedveten teknologi.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>