Sverigepremiär för IVECO:s elektriska transportbil
Hem TRANSPORT Sverigepremiär för IVECO:s elektriska transportbil

Sverigepremiär för IVECO:s elektriska transportbil

Publicerat av: Redaktionen

Den 23 oktober åker IVECO ut på en skandinavisk turné med målet att lansera företagets nya elektriska transportbil, IVECO eDaily.

Det är Sverigepremiär och för första gången kan nya IVECO eDaily provköras.

Transportbranschen befinner sig i en historisk omställning och en av de mest framträdande förändringarna är övergången till elektriska fordon.

För att möta kundernas krav och ökade intresse av att gå över till mer hållbara transportlösningar har IVECO lanserat sitt svar på en transportbil med nollutsläpp – IVECO eDaily.

Nu åker representanter från IVECO ut på en turné genom de skandinaviska länderna för att presentera sin elektriska nyhet och dess fördelar.

– Vi smygstartade i början på oktober när IVECO Malmö hade sin Grand Opening och det blev en succé. Det var folkfest och kunderna var imponerade av att bilen gick så tyst och hade en fantastisk körkomfort, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör på IVECO Sweden AB.

Första stoppet på turnén blir Stockholm och därefter rullar man vidare till Helsingborg och Göteborg – innan resan går mot Norge och Danmark. Detta initiativ ger IVECO:s kunder en unik möjlighet att få uppleva alla IVECO eDaily:s fördelar på egen hand.

Nollutsläpp – utan kompromisser

Diskussionen om miljözoner har varit stor i hela Skandinavien och bland annat Stockholm stad har pratat om att införa miljözon 3, där bara lätta lastbilar som drivs på gas, bränslecell eller el får köra. Dessutom har den svenska regeringen signalerat om en eventuell dispens inför 2024, där även lättare elbilar kan få möjlighet att ansöka om klimatbidrag.

– Vi har märkt en högre efterfrågan på elbilar bland våra kunder. Dels för att kraven på mer hållbara transportlösningar har stärkts under åren, dels för att det eventuellt kommer att finnas ekonomiska fördelar i att gå över till en mer elektrifierad flotta i framtiden. Samtidigt märker vi att vissa är skeptiska, då de inte vill gå miste om egenskaper som de vet att mer traditionella transportbilar har, berättar Anders Nilsson.

För IVECO har det därför varit A och O att kunna erbjuda en elektrifierad transportlösning som inte kompromissar med de viktiga egenskaperna som kunderna är vana vid att hitta i dieselversionen av IVECO Daily.

– IVECO eDaily är samma Daily som våra kunder är vana vid. Den enda skillnaden är att den är elektrisk. Du får därmed samma robusthet, kraft, smidighet och ombyggnadsmöjligheter som med dieselversionerna, men med nollutsläpp och tystare körning, säger Anders Nilsson och fortsätter:

– IVECO eDaily:n har en räckvidd på upp till 400 kilometer, erbjuder lägre underhållskostnader och kan dra upp till 3,5 ton. Det är dessutom det enda lätta elektriska nyttofordonet med upp till 19,6 kubikmeter lastvolym och upp till 4,6 ton nyttolast. Det är ett fantastiskt alternativ för utsläppsfri och bullerfri körning.

Din tur att sitta i förarsätet
Sverigepremiär för IVECO:s elektriska transportbil

Jørgen Andreassen, IVECO eDaily

IVECO:s turné har stopp i Stockholm den 23 och 24 oktober. Sedan rullar man vidare till Helsingborg, den 25 oktober. Slutligen avslutas Sverigepremiären i Göteborg den 26–27 oktober.

– Under våra stopp i Sverige får vagnparksägare, förare och andra intressenter chansen att sätta sig bakom ratten och testköra vår nya elektriska modell. Vi ser fram emot att få visa upp hur eDaily:n finns tillgänglig i alla karossversioner och passar för alla uppgifter, med modulära batterier som möjliggör både vikt- och räckviddsoptimering, säger Anders Nilsson.

Han avslutar:

– Att äntligen få introducera IVECO eDaily för den svenska marknaden är en stor händelse för oss på IVECO. Det råder inget tvivel om att åkeri- och fordonsägare har den gröna omställningen högt upp på sin agenda och vi vill bidra till denna resa. Med vår turné vill vi klargöra för marknaden att IVECO eDaily är en enkel övergång till ett mer hållbart transportalternativ – som dessutom är redo att beställas och levereras redan idag.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>