TCO Development och SDIA i samarbete för att utveckla hållbarhetscertifiering för molninfrastruktur
Hem HÅLLBAR UTVECKLING TCO Development och Sustainable Digital Infrastructure Alliance i samarbete för att utveckla hållbarhetscertifiering för molninfrastruktur

TCO Development och Sustainable Digital Infrastructure Alliance i samarbete för att utveckla hållbarhetscertifiering för molninfrastruktur

Publicerat av: Redaktionen

TCO Development, organisationen bakom den världsledande hållbarhetscertifieringen för IT-produkter TCO Certified, och Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA), utökar samarbetet för att ytterligare tänja på gränserna för hållbarhet och transparens i molninfrastruktur.

Miljöpåverkan från molntjänster och datacenter växer i takt med att fler IT-system flyttar till molnet.

Och med resurskrävande tjänster som AI på uppgång kommer efterfrågan på digital transformation, digitala produkter och tjänster, och hållbara lösningar att fortsätta öka.

Samarbetet mellan TCO Development och SDIA startade för ungefär ett år sedan, med syfte att driva utvecklingen mot mer hållbara lösningar för datacenter. Idag fördjupas samarbetet. Målet är att utveckla nya kriterier för molninfrastruktur som en del av TCO Certified, med bästa praxis för datacenters hållbarhet, som sätter standarden för transparenta och mer hållbara digitala resurser.

– TCO Development har flyttat gränserna för mer hållbara IT-produkter under 30 års tid. Genom att utöka certifiering till att omfatta tjänster kommer vi att kunna driva hållbarhet inom ett bredare spektrum av branscher och påverka tjänsteleverantörerna att anta mer hållbara metoder, säger Andreas Nobell, Development Manager på TCO Development.

TCO Development och SDIA i samarbete för att utveckla hållbarhetscertifiering för molninfrastruktur– Att minska miljöpåverkan från IT är en strategisk prioritet för organisationer världen över. I takt med att fler organisationer väljer bort en egen lokal IT-infrastruktur till att skaffa digitala resurser från externa leverantörer, blir det avgörande att säkerställa miljömässig och social hållbarhet, säger Max Schulze, CEO på SDIA.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>