Sweco får uppdrag inom cirkulär masshantering för Trafikverket
Hem TRANSPORT Sweco får uppdrag inom cirkulär masshantering för Trafikverket i regionerna Stockholm

Sweco får uppdrag inom cirkulär masshantering för Trafikverket i regionerna Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Sweco ska utreda cirkulära flöden för masshantering i transportinfrastrukturprojekt i regionerna Stockholm, Södermanland och Östergötland.

Genom samordnad masshantering kan växthusgasutsläppen minska med 30 procent.

Masshantering står för en stor del av både kostnader och växthusgasutsläpp i masshantering.

Genom att samordna masshanteringen med andra pågående projekt i samma region kan växthusgasutsläppen minska med 30 procent. Det är därför en av infrastruktursektorns viktigaste frågor att lösa.

Sweco får uppdrag inom cirkulär masshantering för Trafikverket

Arkitektur- och teknikkonsulten Sweco får i uppdrag att utforska arbetssätt och metoder för cirkulär masshantering i regionerna Stockholm, Södermanland och Östergötland.

– Cirkulär masshantering skulle få stor positiv påverkan på både minskat klimatavtryck och ekonomi. Jag är stolt över att Swecos experter inom cirkuläritet, masshantering, miljö och transportinfrastruktur bidrar i detta viktiga projekt, säger Anna Yman, divisionschef för Transport på Sweco.

Projektet beräknas pågå i två år.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>