Sweco vald till ingenjörspartner för 70 km vätgasledning i Belgien
Hem ENERGI Sweco har valt till ingenjörspartner för 70 km vätgasledning i Belgien

Sweco har valt till ingenjörspartner för 70 km vätgasledning i Belgien

Publicerat av: Redaktionen

Infrastrukturbolaget Fluxys Belgium förbereder sin infrastruktur för att kunna transportera vätgas och koldioxid.

Sweco har fått i uppdrag att utföra en genomförbarhetsstudie samt preliminära studier för utökad infrastruktur i regionerna Gent och Antwerpen. 

Det är viktigt med stora volymer vätgas för att möjliggöra klimat- och energiomställningen.

Hamnarna i Gent och Antwerpen kommer att få ledande roller som europeiska nav.

– Att kunna transportera vätgas och andra typer av gröna molekyler är viktigt för att omforma Europas energisystem. Som ingenjörspartner är vi glada att bidra till ett hållbart och klimatpositivt samhälle, säger Erwin Malcorps, affärsområdeschef för Sweco Belgien.

Utöver genomförbarhetsstudien ska Sweco genomföra analys, design, planer och kostnadsuppskattningar för cirka 70 km infrastruktur. Swecos uppdrag omfattar även miljökonsekvensbeskrivning och samordning av säkerheten.

Sweco vald till ingenjörspartner för 70 km vätgasledning i BelgienDen belgiska regeringen har förbundit sig att stödja utvecklingen av minst 150 km infrastruktur för vätgas och koldioxid i Belgien och tillhandahåller ekonomiskt stöd till projektet genom olika fonder, som energiomställningsfonden Energy Transition Fund.

Swecos uppdrag började i oktober 2022 och slutar i januari 2024. De första anslutningarna för vätgas och/eller koldioxid ska enligt plan tas i drift under 2026.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>