Färöarna väljer IVECO E-WAY när de påbörjar elektrifieringen av stadstrafiken
Hem TRANSPORT Tórshavns kommun väljer IVECO E-WAY när de påbörjar elektrifieringen av stadstrafiken

Tórshavns kommun väljer IVECO E-WAY när de påbörjar elektrifieringen av stadstrafiken

Publicerat av: Redaktionen

IVECO BUS har levererat två E-WAY stadsbussar till HZ Bussar.

Fordonen kommer att användas för stadstrafik i Färöarnas huvudstad Tórshavns kommun (Tórshavnar kommuna).

Färöarna väljer IVECO E-WAY när de påbörjar elektrifieringen av stadstrafikenDetta blir Färöarnas två första elbussar och de kommer attstödja kommunens avgiftsfria bussystem för besökares och invånares rörelsefrihet.

IVECO BUS levererade två 10,7 meter långa E-WAY-bussar till HZ Bussar för att stödja kollektivtrafiken i Tórshavns kommun. Bussarna är Färöarnas två första helelektriska stadsbussar, men varumärket är väletablerat sedan tidigare. Bussarna blir en del av en vagnpark på 16 CROSSWAY-enheter som har varit i tjänst sedan december 2022.

E-WAY drivs med 10 batteripaket för totalt 420 kWh och kan framgångsrikt ge daglig service under verkliga driftsförhållanden. Kapaciteten visar fordonets mångsidighet och anpassningsförmåga till de olika rutterna under drift och den utmärkta räckvidden som erbjuds av denna nattladdande midibuss.

De kompakta måtten på E-WAY-midibussen, som bara är 10,7 meter lång och 2,33 meter bred, gör den till ett mycket smidigt fordon på svårtillgängliga rutter som smala gator i stadskärnor. E-WAY är lättillgänglig och kan ta emot mer än 60 passagerare, varav 23 sittande.

De elektriska E-WAY-bussarna genererar inga utsläpp, går tyst, ger bekväma transporter och hjälper till att skydda miljön, vilket bidrar till en bättre livskvalitet för passagerare, förare och medborgare.

– Vi har precis tagit emot två nya E-WAY-bussar. Det är ett mycket speciellt ögonblick för oss eftersom de är de första elbussarna på öarna. Vi är mycket glada över att gå över från diesel till utsläppsfria elfordon, säger John Fonsdal, kollektivtrafikchef på HZ Bussar.

– Vi är stolta över att våra E-WAY midibussar valdes till att bli de första elbussarna som trafikerar Färöarna. Med denna leverans visar IVECO BUS än en gång att E-WAY-sortimentet uppfyller kollektivtrafikoperatörernas behov hela vägen, oavsett uppdrag och oavsett plats, vilket grundas på ett starkt och nära nätverk, säger Håkan Jönsson, Business Director IVECO i Norden.

Leveransen av fordonen stöddes av återförsäljaren Gervi, som erbjuder ett brett utbud av tjänster, inklusive kommersiell rådgivning, kundservice och omfattande hjälp på öarna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>