Vissa kommunala laddplatser för elbilar öppnas för allmänheten
Hem TRANSPORT Vissa kommunala laddplatser för elbilar öppnas för allmänheten

Vissa kommunala laddplatser för elbilar öppnas för allmänheten

Publicerat av: Redaktionen

För att uppnå målet om att bli en fossilbränslefri kommun 2030 jobbar vi hela tiden med att se till att vår fordonsflotta går på förnybara bränslen som biogas och el.

För att bidra till en bättre laddinfrastruktur öppnar vi nu även upp för allmänheten att ladda vid några kommunala fastigheter där kommunen har laddstolpar.

– När vi bygger nytt eller renoverar kommunala lokaler vill vi framtidssäkra våra fastigheter. Att utveckla laddinfrastrukturen är också ett av våra miljömål, berättar Gunilla Svensson, fastighetschef på Kalmar kommun.

Vissa kommunala laddplatser för elbilar öppnas för allmänhetenMånga av laddstationerna finns på platser där allmänheten inte har tillgång till dem, som exempelvis hos hemtjänsten eller serviceförvaltningens fordonspark. På vissa platser kan dock även allmänheten få tillträde till stolparna.

– Vi använder ju inte alla stolpar själva hela tiden och därför vill vi nu öppna upp dem och på så vis bidra till den allmänna laddinfrastrukturen, berättar Gunilla.

Här finns de kommunala laddstationer som kan användas av allmänheten:
  • Hagby sporthall, Kyrkallén 16
  • Ljungbyholms kommundelskontor, Harbyvägen 3
  • Rockneby allaktivitetshus, Ryssbylundsvägen 6
  • Spelefanten idrottshall, Torsåsgatan 7
  • Stadshusgården, Storgatan 35B (besöksparkeringarna)
  • Bågskytteskolan, Rinkabyholm
  • Guldfågeln Arena, Trångsundsvägen 40

Mer Sverige är operatör för kommunens laddstolpar och för att kunna ladda vid dessa laddstationer behöver man beställa en kostnadsfri laddbricka från Mers webbplats https://se.mer.eco/product/mer-flexible/

Med brickan går det även att ladda vid övriga laddstationer hos Mer Sverige. Var övriga stolpar finns, och vilka priser som gäller för kommunens och övriga laddstolpar, finns det information om på Mer Sveriges laddkarta: https://se.mer.eco/snabbladdning/laddkarta/
https://se.mer.eco/laddstationer/priser/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>