Wolt lanserar Better Cities Fund för att påskynda omställningen till elfordon
Hem TRANSPORT Wolt lanserar Better Cities Fund för att påskynda omställningen till elfordon

Wolt lanserar Better Cities Fund för att påskynda omställningen till elfordon

Publicerat av: Redaktionen

Wolt tror vi att vårt uppdrag är att göra städer bättre.

Det innebär också att vi måste vidta åtgärder för att minimera vår påverkan på planeten.

Wolt lanserar Better Cities Fund för att påskynda omställningen till elfordon

Tidigare har vi kompenserat för koldioxidutsläppen från leveranser som gjorts via vår plattform, men vi vill göra mer.

Eftersom nästan 80 % av Wolts koldioxidutsläpp kommer från de leveranser som våra kurirpartners gör, är användningen av fordon med lägre utsläppsavtryck den största möjligheten för oss att leva upp till vårt uppdrag att göra städer bättre. Därför återinvesterar vi nu 100 % av våra koldioxidkompensationsmedel i att hjälpa kurirpartners att byta till elfordon på ett snabbare och mer prisvärt sätt.

I samarbete med Two Wheel Company och South Pole lanserar Wolt Better Cities Fund – ett finansiellt bidragsprogram som ger våra kurirpartners enkel tillgång till specialdesignade elcyklar och mopeder som är perfekta för leveranser i stadsmiljö.

”Vi investerar i initiativ som kommer att bidra till att minska vårt koldioxidavtryck globalt – och särskilt lokalt i de städer där vi är verksamma. Tillsammans med våra partners vill vi hjälpa städer att uppfylla sina egna klimatmål på våra marknader och hjälpa dem att skapa bättre infrastruktur för att verkligen driva hållbar urban mobilitet framåt. Better Cities Fund är ett av våra initiativ för att hjälpa till att påskynda övergången till elfordon, säger Kris Beyens, finanschef och hållbarhetssponsor på Wolt.

Detta program, som nu introduceras i Köpenhamn, Stockholm, Helsingfors och Oslo, kommer att hjälpa till att ta bort några av de ekonomiska hinder som våra kurirpartners möter. År 2024 kommer vi att börja i liten skala med cirka 200 kurirpartners i de fyra nyckelstäderna, men när vi lär oss av det här programmet hoppas vi kunna skala upp det snabbt och långt.

”På South Pole arbetar vi med banbrytande företag och hjälper dem att omvandla sina djärva ambitioner till konkreta klimatåtgärder. I flera år har vi arbetat med Wolt för klimatåtgärder utanför deras värdekedja, och nu fördjupar vi vårt samarbete och går direkt in i deras kärnverksamhet: Better Cities Fund är ett innovativt program för att finansiera rena transportsätt för deras kurirpartners. Vi tycker att det är anmärkningsvärt hur Wolt omfamnar den roll de spelar i stadstransportsammanhang och använder den för att påskynda övergången till fossilfria fordon, säger Martin Stadelmann, Executive Director för Climate Investments på South Pole.

De första lanseringsevenemangen har redan ägt rum i Oslo, Helsingfors och Köpenhamn och mottagandet från kurirpartnerna har varit överväldigande positivt.

”Fordonen är perfekta även för det nordiska klimatet och levereras med månatlig service, fullriskförsäkring och en ersättningscykel om något skulle hända. Vi är glada över att samarbeta med Wolt!” säger VD Michael Axelsen från Two Wheel Company.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>