Hållbarhetsdagarna är en unik satsning för Stockholmsmässans medarbetare
Hem EVENTMÄSSA Hållbarhetsdagarna är en unik satsning för Stockholmsmässans medarbetare

Hållbarhetsdagarna är en unik satsning för Stockholmsmässans medarbetare

Publicerat av: Redaktionen

Stockholmsmässan genomför Hållbarhetsdagarna för andra året i rad där man under tre dagar bjuder in medarbetarna för att öka kunskapen om företagets hållbarhetsarbete samt inspirera till fortsatta hållbarhetsinitiativ.

Det är en unik satsning som görs för medarbetarna under arbetstid.

Ett initiativ som rimmar väl med utmärkelsen Great Place to Work som Stockholmsmässan nyligen tilldelats.

Hållbarhetsdagarna på Stockholmsmässan äger rum 29–31 maj med utgångspunkt i företagets tre fokusområden inom hållbarhet – Sustainable Community, Sustainable Environment och Sustainable Innovation. Varje dag fokuserar på ett av de tre fokusområdena för att engagera och involvera medarbetarna i Stockholmsmässans hållbarhetsarbete.

– Tanken med Hållbarhetsdagarna är att öka kunskapen om våra tre fokusområden inom hållbarhet samtidigt som vi inspirerar till nya initiativ. Genom att samla medarbetarna på det här sättet och tillsammans prata om hållbarhet ökar vi engagemanget och skapar stolthet, gemenskap och framtidstro. Dessa dagar stärker företagskulturen på ett mycket positivt sätt. Hållbarhetsdagarna är ett uppskattat inslag under arbetsveckan som fick mycket beröm från medarbetarna redan förra året – något vi såklart hoppas på i år igen, säger Linda Elmén, Hållbarhetschef Stockholmsmässan.

Tre dagar fyllda med aktiviteter

Hållbarhetsdagarna är fyllda med aktiviteter vid olika tidpunkter på dagen för att alla medarbetare ska ha möjlighet att delta. Bland höjdpunkterna i årets program finns en inspirationsfrukost på temat hållbar minimalism med Gurgin Bakircioglu, högaktuell med serien Aldrig mer kebab på SVT Play. Gustav Arfvén, beredskapsstrateg på Stockholmstad och Tomas Von Tourtchaninoff, säkerhetschef på Stockholmsmässan kommer att prata om Stockholmsmässan och Stockholms stads viktiga samverkan kring höjd beredskap, totalförsvar och civil beredskap – ett område där Stockholmsmässan sticker ut genom att vara den enda mäss- och eventanläggningen i Sverige med en certifiering enligt den internationella standarden SHORE. Hållbarhetsdagarnas sista dag gästas av Mats Forsberg, Head of Business Development och Sales Support på företaget Cake. Här kommer medarbetarna få ta del av berättelsen om den svenska framgångssagan, hur det är att våga utmana en annars traditionell bransch samt Cakes uppdrag att inspirera till ett nollutsläppsamhälle.

Medarbetarna kommer även kunna testa på aktiviteter som Yoga, danspasset Flow & Glow, delta på stickling- och klädbytardagar samt rekvisitaloppis. Det finns även möjlighet att delta i en produktionssafari i mässans olika hallar med uppvisning av bland annat Harry Plotter – Stockholmsmässans alldeles egna robotmonterritare. Stockholmsmässans vd Christian Clemens är stolt över satsningen och tror att den inspirerar andra.

Hållbarhetsdagarna är en unik satsning för Stockholmsmässans medarbetare– Jag känner mig stolt över att vi på Stockholmsmässan kan erbjuda våra medarbetare den här möjligheten på arbetstid. Det ökar sammanhållningen mellan oss som jobbar här, inspirerar till nya initiativ samt ökar kunskapen om hur vi jobbar med hållbarhet på Stockholmsmässan. Vi vill ständigt utveckla vårt hållbarhetsarbete och kommer fortsätta med liknande initiativ för att bli en så hållbar arbetsplats som möjligt, avslutar Christian Clemens.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>