Advania skapar center för cirkulär hantering av IT-utrustning
Hem ADVANIA Advania skapar center för cirkulär hantering av IT-utrustning

Advania skapar center för cirkulär hantering av IT-utrustning

Publicerat av: Redaktionen

Advania Sverige AB skapar vad som ska komma att bli Sveriges ledande center för cirkulär hantering av IT-utrustning.

Projektet genomförs i Enköpings kommun i nära samarbete med Stendörren Fastigheter AB.

Det nya centret ska fungera som Advanias hubb för återtag och återvinning av IT-utrustning, med kapacitet att ge nytt liv åt en miljon IT-enheter årligen.

Den moderna byggnaden är närmare 10 000 kvadratmeter och har högt ställda hållbarhetskrav med målsättningen att miljöcertifieras enligt BREEAM-SE nivå Excellent och NollCO2. Centret kommer bland annat att drivas av solenergi, värmas upp av bergvärme med frikyla samt vara rustad för att erbjuda laddning av elfordon.

”Vi är mycket stolta över att ta ett större ansvar för en mer hållbar IT-leverans. Advania har länge fokuserat på ansvarsfull livscykelhantering för att förlänga livslängden på IT-utrustning. Med vårt nya center för cirkulär hantering av IT-hårdvara kan vi nu hjälpa våra kunder att hantera sina IT- investeringar på ett mer hållbart och säkert sätt”, säger Tomas Wanselius, CEO på Advania.

Elektroniskt avfall är idag den snabbast växande avfallsströmmen i världen, och IT-sektorn står för en betydande del av de globala koldioxidutsläppen. Den största klimatpåverkan från många IT- produkter uppstår under tillverkningen. Det innebär att varje dator och IT-hårdvara som kan återanvändas i en andra användningscykel är en vinst för både verksamheter och klimatet.

Advania skapar center för cirkulär hantering av IT-utrustning”Vi är glada över att tillsammans med Advania få möjlighet att uppföra en ny logistikanläggning där vi delar höga ambitioner vad gäller hållbarhet”, säger Erik Ranje VD för Stendörren Fastigheter.

Advania har utvecklat projektet i nära samarbete med Stendörren Fastigheter och totalentreprenören YLAB. Markarbetet startar i november 2023 och byggnaden beräknas stå klar i december 2024.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>